<p>De gymles kreeg een carnavalesk karakter.&nbsp;</p>

De gymles kreeg een carnavalesk karakter. 

(Foto: Jos Gröniger)

Schooljeugd en ouderen uit ‘t Ven houden traditie in ere

  •   keer gelezen   Human Interest

VEN-ZELDERHEIDE | Basisschool De Vonder en Stichting Belangenbehartiging Leefbaarheid Ouderen Ven-Zelderheide (BLOV), de senioren vereniging en de Zonnebloem hebben elkaar gevonden. Met regelmaat houden de groeperingen gezamenlijke activiteiten. Zo ook vrijdag tijdens de Nationale Ouderendag. 

De eerste vrijdag van oktober is jaarlijks gereserveerd voor deze Ouderendag. En nu de versoepelde Coronaregels het weer toelaten, konden de scholieren en de Vense senioren elkaar weer eens treffen op De Vonder. Het thema voor dit jaar was toepasselijk Ontmoeten. Het team van BS De Vonder en de vertegenwoordigers van de ouderenorganisaties hadden een programma samengesteld waarbij iedereen aan zijn of haar trekken kwam.

Nadat wethouder Rob Janssen de dag opende met een ferme knal werd het programma gestart. In verschillende sferen ontmoetten de deelnemers elkaar. Er was muziek, poppentheater en er werd ‘gesport’. Op gezette tijden verkasten de groepjes in het knusse schoolgebouw voor een andere activiteit.
En na gedane arbeid is het goed rusten. Er werd daarom gezamenlijk afgesloten met een smakelijke en welverdiende lunch. Een pannenkoekenbakker serveerde in De Vonder heerlijke pannenkoeken voor alle deelnemers.

Jos Gröniger
Meer berichten