<p>Een opname van het concert ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de fanfare.&nbsp;</p>

Een opname van het concert ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de fanfare. 

(Foto: Gerard ten Barge)

Vergeet-me-niet concert Muziekvereniging Middelaar

  •   keer gelezen   Human Interest

MIDDELAAR | De gevolgen van de Coronapandemie heeft diepe sporen nagelaten. Ook in de kleine en hechte dorpsgemeenschap Middelaar is de impact groot. “Het dorp heeft nu een bindende factor nodig. Dat is een mooie rol voor Muziekvereniging Middelaar”, zegt Marco van Teeffelen.

Hij is sinds enkele jaren de dirigent van fanfare Sint Caecilia die na het honderdjarig bestaan overging in Muziekvereniging Middelaar.
Van Teeffelen was ook een van de aanjagers van het Vergeet-me-niet concert dat zaterdagavond in MFC De Koppel gegeven wordt. “Dit concert draagt bij aan de verbinding in Middelaar. Daar is behoefte aan nadat het dorp tijdens de lock down en pandemie getroffen is. Dorpsgenoten vielen weg. De echtgenote van een van onze leden overleed.”
Met het concert wil de de organisatie de pijn van het verlies verzachten. Het concert is opgebouwd uit drie delen. Vóór de pauze is het thema ‘niet vergeten’. Muzieknummers die gelieerd zijn aan thema’s zorg en verlies worden afgewisseld met teksten van Nina Janssen en Sjaak Hendriks. In de pauze is er gelegenheid tot ontmoeten. “Na de pauze is er luchtiger muziek en wordt het leven gevierd. Het gratis concert begint zaterdag om 20.00 uur in De Koppel. Kaarten reserveren via vergeetmenietmvm@gmail.com. Om Corona QR-code wordt gevraagd.

Jos Gröniger
Meer berichten