<p>Familieleden van Eveline Gerits postten kort na haar entree in het Big Brother huis deze post.</p>

Familieleden van Eveline Gerits postten kort na haar entree in het Big Brother huis deze post.

Gennepse Eveline ‘young and strong’ in Big Brother

  •   keer gelezen   Human Interest

GENNEP | De bewoners van het Big Brother huis in Amsterdam hebben vandaag gezelschap gekregen van een geboren en getogen Gennepse. Eveline Gerits nam dinsdagavond in een online gesprek afscheid van haar partner Bas en familie en is vanaf nu ogeveer 90 dagen deelnemer in het in Nederland en Vlaanderen veel bekeken huis.

Zij is een van de zestien mensen uit Nederland en België die al in het huis zijn, het pand verlaten hebben of er nog toegang toe krijgen. “Eef is met de anderen uit zestienduizend aanmeldingen geselecteerd”, zegt moeder Juul in haar huiskamer in Gennep. De toelating was geen sinecure overigens. “Nee, de kandidaten hebben diverse tests ondergaan. Ook Eveline is onderworpen aan een screening, IQ-test, een fitheidstest en sprak met psychologen”, zegt zus Martinique.

Het thuisfront heeft de kandidate die van haar werkgever (een casino in de regio) vrijaf kreeg, vanaf het begin gesteund. “Eef was na Big Brother van 2020-2021 enthousiast. Dat wilde zij ook. Het was vanaf toen haar grote wens”, zegt Bas.
Trots toont hij een filmpje waarin de Gennepse haar kandidatuur bevestigt aan de organisatie. “Ik ben spontaan en wil me testen. Ik heb een klein muurtje om me gebouwd, maar laat het graag afbreken. Ik ben een vechtersbaas, gedreven. Wat zeg je? Ben ik eigenwijs en wispelturig? Nee toch?” De 38-jarige die zich 26 zegt te voelen is strijdbaar. “Feeling young, feeling strong”, besluit ze haar promofilmpje.

Al die genoemde eigenschappen zijn nodig om te overleven in het ‘huis’. Het onderkomen is riant, maar de deelnemers baden allerminst in weelde. “Het is een spel. Alle luxe moet je verdienen. Je mag vijfentwintig kilo aan kleding en verzorgingspullen meenemen, maar sommige deelnemers hebben het nog niet gekregen. Een deelnemer loopt al tien dagen in dezelfde kleding. Er is een wasmachine. Bedienbaar met muntjes die je moet verdienen met spellen. Je kunt ook geld voor de pot verdienen. Dat kan collectief maar ook individueel. Er is voor de bewoners per dag vijfentwintig minuten warm water, voor de douche en in de keuken”, schetst Martinique.

Het Big Brother huis werd kort na de jaarwisseling geopend. Op 3 januari zetten de eerste acht bewoners de eerste stappen op het gedurende honderd dagen met camera’s bespiede perceel in Amsterdam Zuidoost. “Eef wist vooraf dat zij omstreeks tien januari toegelaten zou worden”, zegt haar vriend Bas, “Ze is dus nog voor negentig dagen in het huis. We gaan er even niet vanuit dat ze eerder het huis moet verlaten.”

Voordat de Gennepse kandidaat toetrad tot het Big Brotherhuis diende zij thuis in Gennep vijf dagen in quarantaine te gaan. “Daarna is ze vrijdag (7 januari, red.) naar een hotel in Amsterdam gegaan. Ook daar zat ze in quarantaine. Eef mocht een uurtje per dag naar buiten om te bewegen, maar dat was het.”

Er was wel dagelijks contact met het thuisfront, tot dinsdagavond. “We hebben elkaar nog uitgebreid gesproken, tot acht uur. Toen moest ze het contact verbreken. De telefoon ging uit. Ja, dat was best een emotioneel moment”, zegt moeder Juul, “We hebben samen veel meegemaakt en zijn een hechte familie.”

Alle communicatiemiddelen blijven voor de deelnemers buiten het huis, en ook voor Eveline. Het thuisfront ziet geliefde, dochter, zus en nicht voorlopig alleen op TV. “Er is elke avond om half negen een uitzending van een uur. Op zaterdagavond is er om acht uur een live-uitzending”, zegt nicht Sheila, die samen met Bas het Instagramaccount van de nieuwste Big Brother deelneemster overneemt. “Met posts kunnen we volgers van Eveline op de hoogte houden, en met nog meer volgers kunnen we stemmen voor haar halen. Want het zijn de kijkers die bepalen wie het huis moet verlaten of er in blijft.”

De belevenissen van Eveline  zijn dagelijks te volgen via de uitzending van Big Brother. Van zondag tot en met vrijdag om 20.30 uur met een overzicht en zaterdag om 20.00 uur live op RTL5. Livestream kijken kan na aanmelding op bigbrothernederland.nl. Op Facebook Big Brother Nederland, Twitter @bigbrother_NLBE en Instagram bigbrothernlbe

Jos Gröniger
Meer berichten