<p>Petra Witte (links) en Sonja Rutten gaan als team Bestfriends de Camino lopen.</p>

Petra Witte (links) en Sonja Rutten gaan als team Bestfriends de Camino lopen.

(Foto: Eigen foto)

Sonja en Petra lopen Camino voor KWF en Pink Ribbon

  •   keer gelezen   Human Interest

GENNEP | Veel praten over en denken aan de fantastische jaren die ze met haar geliefde had, maar ook vooruitkijken. In het rouwproces om het verlies van haar Paul richt de Gennepse Sonja Rutten zich ook op de toekomst en op een goed leven. Met vriendinnen bereidde zij de wandeltocht van Santiago de Compostella naar Galicia voor. Op donderdag 28 april zetten Sonja en haar Wellerlooise vriendin Petra Witte de eerste stappen op de pelgrimstocht.

Door Jos Gröniger


“Het wandelen van de Camino staat op mijn bucketlist. Zonder Paul valt het leven zwaar, maar ik heb veel steun van kennissen, vrienden en familie. Paul zou niet willen dat ik bij de pakken neerzit”, zegt Sonja. “Met de tocht en andere plannen die ik in gedachten heb, wil ik geld inzamelen voor het KWF en voor Pink Ribbon.”

Kanker overwonnen
Op de expeditie in Spanje die van 28 april tot 6 mei duurt hebben Sonja Rutten en Petra Witte zich de afgelopen maanden goed voorbereid. Door de steun van diverse sponsors hebben de twee een mooie aanloop kunnen maken. Beide vrouwen die de Jacobsroute (een van de varianten van de Camino) wandelen, willen met het ingezamelde geld nog uitvoeriger onderzoek naar de ziekte kanker mogelijk maken. “Wij hebben zelf kunnen genezen van de ziekte, maar in onze familie en kennissenkring hebben we mensen verloren”, zegt de Gennepse, die op 26 april in het vliegtuig naar Spanje stapt.
Een ander voornaam doel is het afsluiten van een zware periode waarin haar partner Paul overleed aan de gevolgen van uitgezaaide darmkanker, en Sonja zelf borstkanker overwon.

Steun is welkom
Iedereen die Sonja Rutten en Petra Witte van team Bestfriends wil steunen kan een donatie storten via de website van Pink Ribbon. Surf naar https://wandelen.voorpinkribbon.nl/team/bestfriends.

Jos Gröniger
Meer berichten