<p>Annie en Jan Janssen-Fleuren vierden de zestigste huwelijksdag in familiaire kring met een bezoek van burgemeester Hans Teunissen.&nbsp;</p>

Annie en Jan Janssen-Fleuren vierden de zestigste huwelijksdag in familiaire kring met een bezoek van burgemeester Hans Teunissen. 

(Foto: Jos Gröniger)

Diamanten paar Jan en Annie straalt op feestdag

  •   keer gelezen   Human Interest

GENNEP | Als krasse tachtiger naar hartenlust fietsen, klussen, tuineren, puzzelen, kienen en zelfs een krantenwijk lopen. Het leven lacht Jan en Annie Janssen-Fleuren nog dagelijks toe. Het stralende echtpaar vierde op 22 juni de zestigste huwelijksdag en kreeg bezoek van burgemeester Hans Teunissen.

Door Jos Gröniger

Was het in de zaal van ‘Piet de Koi’ of in de tent van Goosens? Jan (86) en Annie (82) zijn het er na zo’n 65 jaar niet over eens. Feit is wel dat ‘Offerse’ Jan en Annie van de Gennepse Hei elkaar leerden kennen op de eerste zondag van de Gennepse kermis van midden jaren vijftig. Aan de verkeringstijd kwam een einde toen het verliefde stel elkaar op 22 juni 1962 voor de wet het ja-woord gaven. Enkele weken later werd het huwelijk ingezegend in de kerk in Gennep.
Aan de Bleekstraat in de Gennepse Pottenhoek werd het huis gebouwd waar Jan en Annie hun gezin stichtten. Met Hans, Marion, Karin en Raymond schonk het paar het leven aan twee dochters en evenveel zonen. Tegenwoordig is het diamanten paar de trotse grootouders van negen kleinkinderen.
Toen de kinderen het ouderlijk huis verlieten hielp vader Jan hen als vakman in de bouw bij het realiseren van hun woningen. De in Afferden geboren Gennepenaar was in de bouw timmerman, voeger en metselaar. “Ik werkte bij de aannemerscombinatie CAGO”, zegt de vakman die ook leerlingen in de bouw begeleidde.
Naast het werken was er tijd voor ontspanning. Wintersportoord Pertisau in Oostenrijk was de favoriete bestemming om te skiën en te langlaufen. Ook reisden ze naar Zuid Afrika en Thailand. Tegenwoordig fietst en tuiniert Jan en klust hij voor de familie. “Bijna alles wat je hier ziet heb ik zelf gemaakt”, zegt Jan, “De tuin houd ik zelf bij en ik fiets erg veel.” De kwieke Gennepenaar beseft dat gezondheid geen vanzelfsprekendheid is. Nuchter vertelt hij over het herseninfarct dat hem op een zondagochtend in augustus 2021 overkwam. “Ik ben er heel snel van hersteld en heb er niks aan overgehouden. Artsen vertelden dat mijn conditie me geholpen heeft.”
Ook Annie is graag bezig. “Ik bezorgde maandelijks de krant De Gennepenaar. Helaas stoppen ze er mee. Verder ga ik elke week kienen, dat vind ik gezellig. Thuis leg ik een puzzel of los kruiswoordpuzzels op.” Het antwoord op de hamvraag naar het geheim van meer dan zestig jaar lief en leed delen is helder. “Er is geen geheim. Het is een kwestie van geven en nemen”.
Woensdag vierden het echtpaar de zestigste huwelijksdag in familiaire kring thuis. Op 3 juli wordt een feestje gebouwd in Milsbeek.

Jos Gröniger
Meer berichten