INGEZONDEN

‘De wethouder wijzen op zijn verantwoordelijkheid’

  •   keer gelezen   Ingezonden

Onlangs zag ik op YouTube een filmpje waarin de burgemeester van Gennep de situatie gered heeft in verband met het niet willen aannemen van een Manifest van FNV door de verantwoordelijke ambtenaar van onze gemeente, door dit dan maar zelf aan te nemen.

Zijn we hier al niet vaker mee geconfronteerd? Dat de bewuste wethouder, die hiervoor verantwoordelijk is, zijn plichten niet nakomt. Dan denk ik aan het actuele probleem van de Lob van Gennep. Waar een journalist die zijn werk goed wilde doen, om een duidelijk verhaal hierover te schrijven, werd afgescheept op een manier die moeilijk te accepteren is. Namelijk bij het ingaan van een gesprek per telefoon, om zonder pardon het gesprek af te breken door de wethouder.

Ook wanneer je zelf met een probleem of onderwerp bij desbetreffende ambtenaar komt, en duidelijk probeert te maken waar je het over wilt hebben en wat je vraag is, dat je dan zonder antwoord weggestuurd wordt en uiteindelijk krijgt te horen ‘hier communiceer ik niet met u over’ niet belangrijk genoeg of onwetend hiermee om te gaan. Is het niet zo dat alleen de onderwerpen waar men zelf belangstelling voor heeft, en waarmee men zich alleen maar kan profileren, voor hun belangrijk zijn? We denken dat het eens tijd wordt de verantwoordelijke wethouder erop te wijzen dat hij voor alles zijn verantwoordelijkheid moet nemen, en niet alleen voor zaken die in zijn straatje passen. We hopen dat dit nu wel serieus wordt genomen en dat er dan ook iets mee gedaan wordt.

Ton Simons, Gennep

Meer berichten