<p>De juryleden Janine van Hulsteijn (r) en Mirso Bajramovic (half zichtbaar, l) kijken aandachtig naar de kunst.</p>

De juryleden Janine van Hulsteijn (r) en Mirso Bajramovic (half zichtbaar, l) kijken aandachtig naar de kunst.

(Foto: Karin Peeters)

Jurering Kunstzinnige Ooievaarswedstrijd

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

GENNEP | En de winnaars van de Kunstzinnige Ooievaarswedstrijd zijn… Het antwoord op die vraag laat nog even op zich wachten. Kunstenaar Mirso Bajramovic, wethouder Janine van Hulsteijn en Karin Peeters van de Kunstschat beoordeelden dinsdag 19 mei de vijftig inzendingen, die verdeeld zijn over de etalages in het Gennepse winkelhart. “Er zijn opvallend veel deelnemers uit de leeftijdsklasse achttien jaar en ouder”, blikt Karin Peeters terug.

De initiatiefneemster van de Kunstzinnige Ooievaarswedstrijd trok woensdag met de beide juryleden mee op. “Het was een lastige klus, want de inzendingen waren heel divers.” In het thema ooievaar hebben de vijftig inzenders heel verschillende vormen van expressie gekozen. “Er zijn schilderijen, keramieken objecten maar ook gedichten over ooievaars ingeleverd. En het leuk is dat het niet alleen lokaal of regionaal is. Er is zelfs een inzending uit Den Haag bij”, zegt de enthousiaste Karin.

Categorieën
De beide juryleden hebben de inzenders onderverdeeld in leeftijdscategorieën 0-6, 7-12, 13-18 en 18plus. “Uit die laatste leeftijdsklasse kwamen de meeste inzendingen”, zegt de initiatiefneemster.
Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden. “De winnaars krijgen allemaal persoonlijk bericht of hebben dat al gehad. Zij kunnen vrijdag 28 mei de prijs in ontvangst nemen. Helaas gaat dat nog binnen de regels van Corona.”

Ooievaarswedstrijd
Namens de Kunstschat bogen Karin Peters en de bevriende kunstvaardige Guus Hanen zich over de invulling van het Verhaal van Gennep. In dat kader vonden al evenementen zoals de braderie en de intocht van Sinterklaas plaats. “Toen ik aansloot heb ik voorgesteld activiteiten rond de ooievaars te houden. De Kraamborrel op de Markt ter gelegenheid van de geboorte was een idee, dat nog even aangehouden wordt. Er werd gedacht over online activiteiten maar dat trok mij niet. We zochten daarom verder en kwamen bij de Kunstzinnige Ooievaarswedstrijd uit.”
Het idee werd bij centrummanager Ron Vierboom en de Gennepse ondernemers goed ontvangen. “Er leefde weer iets”, zegt de bedenker, “En omdat de prijzen beschikbaar gesteld worden door de middenstanders uit de Niersstad wordt er samengewerkt.”
De initiatiefnemers en de Gennepse winkeliers kunnen gezien worden als medewinnaars in de Kunstzinnige Ooievaarswedstrijd. Wie er werkelijk in de prijzen vallen, wordt vrijdag 28 mei bekendgemaakt.

Jos Gröniger
Meer berichten