Trio Trifid treedt op zondagavond 25 juli op in de Mookse parochiekerk.
Trio Trifid treedt op zondagavond 25 juli op in de Mookse parochiekerk. (Foto: Eigen foto)

Concert Rik Cornelissen met trio Trifid in Mookse kerk

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur


MOOK | De Middelaarse accordeonist Rik Cornelissen verzorgt zondagavond zondag 25 juli met de andere leden van Trio Trifid een optreden in de kerk van Mook. Zijn muzikale compagnons zijn Vincent Houdijk (vibrafoon) en Maciej Domaradzki (contrabas).

Rik Cornelissen (1984) is een vernieuwende en eigentijdse jazz- en klassiek accordeonist. Door zijn brede opleiding en kennis van vele muziekstijlen weet hij de accordeon neer te zetten als een modern en veelzijdig instrument. Sinds 2017 treedt hij op met het trio Trifid. De naam is afgeleid van de Trifid-nevel, een gebied in onze Melkweg, dat een ongebruikelijke combinatie is van drie ruimtelijke gebeurtenissen. Het jonge energieveld is constant in beweging en is vanaf de aarde te zien als een kleurrijk en helder fenomeen.
Trifid onderzoekt en ontdekt de unieke samensmelting van accordeon, vibrafoon en contrabas. Het resultaat is een opwindend en intens perspectief van iets dat het beste kan worden omschreven als een levendig, maar toch sereen en intiem, energieveld vol lyriek en mysterie. Het trio brengt Sounds of Interstellar Space.

Het concert begint op 25 juli om 20.00 uur. Voor meer informatie en kaartjes zie kamermuziekmookenmiddelaar.nl. Toegang alleen met QR-code of vaccinatiebewijs. Kaartjes zijn alleen online verkrijgbaar.

Jos Gröniger
Meer berichten