<p>Een van de koeien die in Het Petershuis te zien zijn.</p>

Een van de koeien die in Het Petershuis te zien zijn.

(Foto: Eigen foto)

Marlieke Overmeer stalt haar koeien in Het Petershuis

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

GENNEP | Ze debuteerden met een expositie in een stal om via enkele galeries in het slachthuis te belanden. Je mag stellen dat de koeienschilderijen van Marlieke Overmeer een behoorlijke reis achter de rug hebben. Kunstenares en objecten bereiken de finale (Still Koe) in Museum Het Petershuis in Gennep. 

Naast de schilderijen uit haar project WoeWei, toont Overmeer nieuwe schilderijen en plaatst zij een installatie waarin gestorven koeien herdacht en geëerd worden. Ook beelden van de werken op andere locaties zijn tijdens deze expositie te zien.
Overmeer zegt over het onderwerp van haar schilderijen: “Ik hou van de koe; haar vorm, de eigenzinnige lijnen; de ronde welvingen en de wonderlijk hoekige partijen. Haar hard en zacht en haar essentie van ‘Doen door niet te Doen’. Dat is WoeWei. Zo ontstaan schilderijen met sobere figuratie, waarbij lijn, ‘rozen en groenen’ een eigen rol spelen. Soms in groep, maar meestal staat koe op zichzelf. “
De expositie ‘Still Koe’ is van zondag 19 september tot en met zondag 17 oktober te zien in Museum Het Petershuis, Niersstraat 2 in Gennep. Openingstijden zijn woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur. De entree is een vrijwillige en vrije donatie. Zie ook www.marliekeovermeer.nl en www.museumhetpetershuis.nl.

Jos Gröniger
Meer berichten