<p>Keramisch activist Pieter Arts bij de aangevulde keramiekmuur op het Raadhuisplein in Ottersum.</p>

Keramisch activist Pieter Arts bij de aangevulde keramiekmuur op het Raadhuisplein in Ottersum.

(Foto: Ine Heijligers-Rutten)

Keramiekmuur Ottersum met nieuwe panelen uitgebreid

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

OTTERSUM | Op het Raadhuisplein in Ottersum verzamelden belangstellenden zich op Open Monumentendag voor de onthulling van drie nieuwe panelen in de ‘keramiekmuur’ op het Raadhuisplein. De fraaie keramische tableaus zijn ontworpen en gebakken door keramist Pieter Arts. 

Arts maakte de werken in nauwe samenwerking met de Historische Werkgroep Ottersum. De drie nieuwe tableaus vormen een aanvulling op de vier werken die in december 2017 onthuld werden.
Op oude muur die de tuin van de voormalige pastorie in Ottersum tussen Raadhuisplein en ‘t Stepke afscheidt van de openbare ruimte prijkten vanaf de onthulling aangezichten uit het verleden. Zo is er op een tableau de voormalige kerk te zien die destijds op de plaats van het huidige kerkhof stond. Naast het raadhuis van de gemeente Ottersum, het hoogwater in 1926 wordt de afgebrande molen in de Wilheminastraat getoond. De afbeeldingen zijn gebaseerd op oude ansichtkaarten van Ottersum.
Zondag werden de drie aanvullingen officieel onthuld. Nu zijn ook de voormalige klooster met meisjesschool in ‘t Stepke, Maria Roepaan en de oude boterfabriek (’t Stepke) afgebeeld in de Ottersumse keramiekmuur.  De gemeente Gennep zorgde voor een informatietableau.

Jos Gröniger
Meer berichten