<p>Veel belangstelling voor de revue Brandmeester.</p>

Veel belangstelling voor de revue Brandmeester.

(Foto: Jos Gröniger)

Gennepse revue Brandmeester trapt af

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

GENNEP | Stichting Revue Gennep trapte zaterdagmiddag af voor de twaalfde editie. Een eeuw na de eerste revue wordt in 2023 Brandmeester vertoond. Op 9, 10 en 11 juni is de Markt in Gennep gereserveerd voor de voorstellingen waaraan tientallen inwoners van Gennep een steentje bijdragen. Het stichtingsbestuur, de schrijvers en het productieteam lichtten in zaal Pica Mare een tip van de sluier op.

De gebeurde tijdens een goed bezochte Kick off. In de feestzaal van Pica Mare hadden zich acteurs en vrijwilligers van eerdere revues, maar ook kandidaten voor een rol in Brandmeester verzameld.

Revue-voorzitter Magiel Hagemans leidde de belangstellenden door de Kick off. Nadat het logo gepresenteerd was vertelden de schrijvers Linda Salden en Maarten Daniëls (bij afwezigheid van de derde schrijver Twa Maassen) de synopsis van Brandmeester. De bevlogen regisseuse Anneke Schröder maakte, voor zover dat nog niet het geval was, de aanwezigen warm voor de nieuwe revue.

Het verhaal van Brandmeester speelt zich in de jaren ’80 af in hartje Gennep. Vier van oorsprong Gennepse voormalige vriendinnen van middelbare leeftijd treffen elkaar op de uitvaart van hun vroegere docent op de mavo, meester Gerards. De vriendinnen van weleer zijn Gennep ontvlucht nadat zij verantwoordelijk werden gehouden voor een fatale brand in een hotel.
Slagen zij er jaren na dato in een reconstructie van de brand te maken?

Bijzonder aan de Revue is dat de drie voorstellingen in de open lucht plaatsvinden. Volgens de regisseuse bieden openluchtvoorstellingen extra mogelijkheden. Anneke Schröder loopt over van ideeën. Een rouwstoet met koets en paarden is een wens die volgens haar te verwezenlijken is. Dansen op muziek uit de jaren ’80 is een must. Acteurs moeten het publiek herinneren aan de sfeer van de jaren ’80. Met haardracht uit die periode, en met brillen. Pruiken zijn uit den boze, omdat zij niet praktisch zijn. De regisseuse riep op brillen uit de jaren ’80 in te leveren.

In november trekt de Revue-crew de gemeente in met workshops in Gennep, Otttersum, Heijen en Milsbeek. Rond de kerstdagen worden er twee auditiedagen gehouden. 

Zie ook https://revuegennep.nl/2023-brand-meester.

Jos Gröniger
Meer berichten