De jonge muzikanten en artiesten tijdens een van de laatste repetities.
De jonge muzikanten en artiesten tijdens een van de laatste repetities. (Foto: Marieke Lemmen)

Twee weekenden Celebration Junior

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

MILSBEEK / MIDDELAAR | Muziek maken is leuk, maar behalve dat ook heel leerzaam. Kinderen en jongeren die muziekonderwijs volgen, ontwikkelen zich op andere vlakken eveneens beter. De fanfare Crescendo uit Milsbeek en Muziekvereniging Middelaar bieden kinderen de mogelijkheden muzieklessen te volgen. Het resultaat van deze lessen kan komend weekend en zondag 17 oktober bewonderd worden tijdens voorstellingen van Celebration Junior in respectievelijk Milsbeek en Middelaar.


De voorbereidingen op de concerten zijn al maanden geleden gestart. “Eigenlijk zijn de muzieklessen een voortvloeisel van het project muziek op school”, zegt Tineke Rutten, een van de krachten achter Celebration Junioren. Sommige jonge muzikanten bespelen instrumenten, anderen zingen of dansen.
“Voor de concerten zijn veertien nummers ingestudeerd”, zegt Rutten, “En ook is er een afvaardiging van het tamboerkorps. De voorstellingen worden gepresenteerd door Stan de Groot en Stijn Linders.”
Komend weekend zijn de uitvoeringen op zaterdag om 19.00 uur een zondag om 11.00 en 15.00 uur in zaal Trefpunt aan de Kerkstraat. De zaal is steeds een half uur voor aanvang open. Kaarten (á 5 euro) voor het concert zijn verkrijgbaar de Spar en zaal Trefpunt. Via e-mail bij jeugd@fanfarecrescendo.nl.
Op zondag 17 oktober strijkt Celebration Junior neer in MFC De Koppel aan de Dorpsstraat in Middelaar. Het concert begint dan om 15.00 uur. De zaal is om 14.30 uur open. Kaarten zijn verkrijgbaar bij De Koppel en Jeanette Derks, Burchtstraat 44 in Middelaar.

Jos Gröniger
Meer berichten