<p>Die Original Maastaler opent de Kapellencarrousel in Heijen.</p>

Die Original Maastaler opent de Kapellencarrousel in Heijen.

(Foto: Eigen foto)

Heijense Kapellencarrousel keert terug na lock down

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

HEIJEN | Het einde van de lock down en de versoepeling van de Coronaregels klinkt als muziek in de oren, zeker bij de leden van de Original Maastaler uit Heijen. Het muziekgezelschap presenteert zondagmiddag na de afwezigheid van een jaar de oude vertrouwde Kapellencarrousel in dorpshuis D’n Toomp.

De muzikanten vieren nog een ander heuglijk feit. Het is namelijk de dertigste editie van het festijn, waar Die Original Maastaler organisatorisch voor tekent.
In D’n Toomp worden de aanwezige muziekliefhebbers getrakteerd op drie kapellen. Organisator en gastheer/-vrouw Die Original Maastaler bijt het spits af. uit De bühne is daarna vrij voor Die Berger Musikanten uit Bergen. De reeks van drie wordt afgesloten met een optreden van Die Original Maaskapelle uit het Limburgse Wessem.
De entree voor de Kapellencarrousel is gratis maar de organisatie wijst erop dat de Coronavoorschriften van het RIVM in acht genomen worden. Bezoekers krijgen toegang tot de muziekmiddag mits zij via een geldige QR-code aantonen Coronavrij te zijn. Zonder dat digitale bestand wordt geen toegang verschaft.
De Kapellencarrousel begint zondagmiddag om 13.30 uur in D’n Toomp aan de Lijsterbesstraat 10 in Heijen.

Jos Gröniger
Meer berichten