Ingrid Voncken stopt als voorzitter van de Professor Johan Peters Stichting.
Ingrid Voncken stopt als voorzitter van de Professor Johan Peters Stichting. (Foto: Eigen foto)

Voorzitter Ingrid Voncken kondigt vertrek Museum Het Petershuis aan

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

GENNEP / OSPEL | Het bestuur van de Professor Johan Peters Stichting, de beheerder van Museum Het Petershuis gaat op zoek naar een nieuwe voorzitter. De huidige preses Ingrid Voncken heeft laten weten haar functie niet langer te kunnen combineren, met werk en woonplaats. Voncken verhuisde kort geleden naar Ospel, en vindt de reisafstand naar Gennep te groot.  De voorzitter legt haar functie per 1 januari 2020 neer.

De voormalig wethouder en CDA-raadslid in de gemeente Gennep informeerde de vrijwilligers van het museum schriftelijk over haar besluit. In een persoonlijke brief opende zij:
‘Het voelt voor mij niet fijn om deze brief aan jullie te schrijven, maar ik weet dat het er eens van moet komen. Ik heb namelijk besloten om tegen het einde van dit jaar onze vrijwilligersploeg te verlaten. Dat is een lastige beslissing, omdat ik het in Gennep en zeker ook bij onze club, heel erg naar mijn zin had.’ 

Voncken die als wethouder van Gennep onder andere verantwoordelijk was voor de portefeuille Cultuur, nam in januari 2015 het voorzitterschap over van Leny Bonarius. Inmiddels heeft zij haar woning in Gennep verkocht en woont zij samen met haar man weer fulltime in Ospel, waar ook haar kinderen wonen. De afstand tussen Gennep en Ospel is zo’n 75 kilometer. Dat is voor haar reden om, ondanks haar grote betrokkenheid bij Gennep en het museum, nu de knoop door te hakken en het voorzitterschap over te dragen. Zij besluit haar brief met het uitspreken van de wens dat het museum, ’deze prachtige parel, blijft stralen in het middelpunt van Gennep. Uiteraard blijf ik als vriend van ons museum op de hoogte van het wel en wee en zal ik af en toe nog graag eens binnenlopen’. 

Vacature
Het vertrek van Ingrid brengt met zich mee dat het voorzitterschap vanaf 1 januari 2022 vacant is. Het bestuur van het museum nodigt geïnteresseerden uit om hun belangstelling voor 1 december schriftelijk kenbaar te maken bij de secretaris van de Professor Johan Peters Stichting. In een profielschets is omschreven wat de voorzitter zoal zal moeten doen en welke eigenschappen hij of zij daarvoor nodig heeft. De profielschets is te vinden op de website van het museum, www.museumhetpetershuis.nl

Jos Gröniger
Meer berichten