<p>De werken van Edith de Koning - Ensinck op Kemna zijn tot tot en met 22 november te zien in de Kenniskeuken.</p>

De werken van Edith de Koning - Ensinck op Kemna zijn tot tot en met 22 november te zien in de Kenniskeuken.

(Foto: Jos Gröniger)

Autodidact exposeert in Kenniskeuken Gennepse bieb

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

GENNEP | Haar werken hangen er inmiddels een week, maar veelzijdige werken de in Milsbeek wonende kunstschilder Edith de Koning - Ensinck op Kemna zijn nog drie weken te bewonderen. Bezoekers van de bibliotheek kunnen een etage lager een oogje wagen in de Kenniskeuken.

Terwijl ze in alle rust de laatste hand legt aan de inrichting van de expositie in de kelderruimte vertelt Edith de Koning over zichzelf en haar kunstwerken. Zij maakte zich de grondbeginselen zelf machtig en geldt als een autodidact. “Ik schilder ongeveer vijftig jaar, maar het allemaal begon met tekenen. Als kind tekende ik veel met houtskool.” De liefde voor tekenen en het werken en schilderen met verschillende materialen olie en acryl verf bleef altijd bestaan.
Edith de Koning heeft geen vaste stijl. “Mijn werken zijn uiteenlopend van stijl. Ik schilder abstract, beeldend en portretten.”, Ook volgende ze een opleiding aan de Kunstacademie. “Ik leerde er nieuwe technieken en deed er ideeën op.”
De expositie Kemna Schilderijen is komende weken te zien in de Kenniskeuken van de bieb aan het Ellen Hoffmannplein in Gennep. De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur. Zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur. Zie ook de Facebookpagina Schilderijen Kemna.

Jos Gröniger
Meer berichten