<p>Kunst van Jaap Glandorff (voorgrond) en Marije Kos (aan de wand) is te zien in KunstLokaalMook.</p>

Kunst van Jaap Glandorff (voorgrond) en Marije Kos (aan de wand) is te zien in KunstLokaalMook.

(Foto: Jos Gröniger)

Jacques van Mourik zoekt via exposities de combinatie

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

MOOK / PLASMOLEN | Corona speelt de maatschappij parten. Horeca, detailhandel, organisaties van evenementen en vele anderen gaan gebukt onder de pandemie en het pakket maatregelen. In KunstLokaalMook slaagt Stichting Jacques van Mourik er desondanks in periodiek exposities te houden. Sinds zondag is Het Woud te zien in het kunsthuis van de aan de Rijksweg in Mook.

“Het is sinds de opening in september vorig jaar de negende expositie”, zegt Masja Nannings, bestuurslid van Stichting Jacques van Mourik. In de eigen exposities zoekt de stichting die de kunstwerken uit Plasmolen en omgeving van 1910 tot heden beheert, exposeert en documenteert, de combinatie tussen oorspronkelijke en hedendaagse kunst.
Dat is ook het geval bij de expositie Het Woud. In KunstLokaalMook worden de werken van de vroegere Plasmolense kunstenaars getoond. Daarnaast exposeren de hedendaagse kunstenaars Jaap Glandorff uit Gennep en Marije Kos uit Milsbeek hun kunst. De expositienaam Het Woud refereert aan de bosrijke omgeving van Plasmolen, waar veel kunstenaars in het verleden de inspiratie putten. “Het Woud is een mystieke naam voor bos, en dekt in onze ogen de lading van deze expositie”, zegt Nannings.
Het Woud is tot en met 30 januari elke zondag van 11.00 tot 16.00 uur te zien in KunstLokaalMook aan de Rijksweg 86 in Mook. Info: www.stichtingjacquesvanmourik.nl.

Jos Gröniger
Meer berichten