Een fragment uit een van de werken van Bea Evers. Zij exposeert met de leden van KKP later in De Schans.
Een fragment uit een van de werken van Bea Evers. Zij exposeert met de leden van KKP later in De Schans. (Foto: )

Expositie Kunstgroep Kolonie Plasmolen in De Schans

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

MOOK |  De kunstenaars van Kunstgroep Kolonie Plasmolen exposeren in het weekend van 30 april en 1 mei hun recente werk, dat ze maakten naar aanleiding van het zelfgekozen thema ‘Contrast’. De expositie vindt plaats in voormalig restaurant De Schans in Mook.

Welke zoektocht ging daar aan vooraf? Wat waren de eerste gedachten, de eerste schetsen, de eerste uitwerkingen? En wat is het eindresultaat van deze scheppingstocht geworden. Voor sommige kunstenaars is dat één kunstwerk, anderen maakten er zelfs meerdere.
De expositie is een uitgelezen moment voor een Artist Talk. In De Schans kan met de kunstenaars besproken worden hoe ze keuzes maakten, waar ze tegenaan liepen en hoe ze daarmee omgingen. Een van de deelnemende kunstenaars is Bea Evers: “Mijn werk gaat over de natuur, over landschappen, en vooral over ruimte en vrijheid. Een thema dat bestaat uit vele contrasten. Want de natuur is zacht en hard, weids maar gevuld, licht en donker, koesterend maar ook meedogenloos. En om dat te ervaren moet ik erop uit.”

De expositie Contrast is te zien in De Schans, Rijksweg-Groesbeekseweg in Mook. De openingstijden op 30 april en 1 mei zijn van 11.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis.

Jos Gröniger
Meer berichten