Op dinsdag 3 mei houdt de stichting Culturele Activiteiten Molenhoek (CAM)  een voordracht over de Italiaanse opera door Mathieu Gielen.
Op dinsdag 3 mei houdt de stichting Culturele Activiteiten Molenhoek (CAM) een voordracht over de Italiaanse opera door Mathieu Gielen. (Foto: )

Lezing over opera’s van Verdi en Pucini

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

MOLENHOEK | Op uitnodiging van stichting Culturele Activiteiten Molenhoek (CAM) houdt Mathieu Gielen op dinsdag 3 mei een voordracht over de Italiaanse opera.   

Mathieu Gielen is sinds zijn 16e jaar een fervent liefhebber van de opera en zo geleidelijk aan een kenner ervan geworden. De liefde voor de opera is altijd gebleven en steeds als hij in de gelegenheid was, in welk land of welke stad dan ook, ging hij naar de opera. 

Tekst, beeld en geluid
Op deze avond neemt de gastspreker de toehoorders mee naar de prachtige en zeer toegankelijke opera’s van Giuseppe Verdi (1813-1901) en Giacomo Puccini (1858-1924) met teksten van aria’s en koren vergezeld door beeld en geluid. Daarmee zal hij zeker proberen om ook de niet liefhebbers van de opera te laten genieten van deze kunstvorm in de muziek.

Informatie
De lezing van Mathieu Gielen vindt op dinsdag 3 mei plaats in gemeenschapshuis De Wieken aan de Esdoornlaan 5 in Molenhoek. De voordracht begint om 20.00 uur. De organisatie rust in handen van CAM.
De entree bedraagt 6 euro. Vrienden van stichting CAM betalen 3 euro. Bij de entreeprijs is kofffie of thee inbegrepen.

Jos Gröniger
Meer berichten