Het Ensemble Caplet verraste stichting Kamermuziek Mook met het verzoek te mogen optreden op 23 juli.
Het Ensemble Caplet verraste stichting Kamermuziek Mook met het verzoek te mogen optreden op 23 juli. (Foto: Eigen foto)

Kamermuziek Mook en Middelaar aangenaam verrast

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

MOOK | De organisatie Kamermuziek Mook en Middelaar is onlangs aangenaam verrast met het verzoek van het Zweedse Ensemble Caplet. Het muziekgezelschap uit Göteborg stelde de vraag op zaterdag 23 juli te mogen optreden in in de kerk van Mook. 

De vraag werd door Kamermuziek Mook en Middelaar met een volmondig ‘ja’ beantwoord. Ensemble Caplet, dat in het bewuste weekend op doorreis is voor een congres in Cardiff (Wales), last graag een pauze in en treedt in Mook op.
Liefhebbers van de klassieke muziek krijgen een niet alledaagse kans Ensemble Caplet te aanschouwen en te beluisteren. Het gezelschap is onderdeel van Göteborgs Symfoniker, het nationaal orkest van Zweden en bestaat uit Marjolein Vermeeren (fluit), Justyna Jara (viool), Pierre Guis (viool), Laura Groenestein- Hendriks (altviool), Jun Sasaki (cello) en Erik Groenestein-Hendriks (harp). ‘Caplet’ brengt in Mook een programma ten gehore met werken van Joseph Jongen, Wolfgang Amadeus Mozart, Albert Roussel, Jean Sibelius en Jean Cras.
Het concert in de kerk Anthonius Abt beging zaterdag 23 juli om 20.00 uur. Voor meer informatie en kaartjes  (á 20 euro) zie kamermuziekmookenmiddelaar.nl.

Orlando Festival en meer
Wie goed doet, goed ontmoet. Het gezegde doet komend seizoen zeker oopgeld voor Kamermuziek Mook en Middelaar. Op zaterdag 20 en zondag 21 augustus komt het Orlando Festival naar Mook. Op zaterdag 20 augustus het Trio Aeonium uit Italië, een pianotrio (viool, cioloncello en piano). Het trio speelt werk van Haydn, Pärt, Schumann en Dvorák. Op zondag 21 augustus wordt DuoViVo (piano en viool) verwacht met werk van Van Beethoven, Schnittke en Franck.

Zesconcertenkaart
Voor deze zes seizoenconcerten is weer de zesconcertenkaarten beschikbaar (6 halen 5 betalen). Losse kaartjes kosten 20 euro, maar de zesconcertenkaart kost 100 euro. Deze kaarten zijn niet persoonsgebonden en gzijn niet geldig voor Ensemble Caplet en de concerten in het kader van het Orlando Festival.

Jos Gröniger
Meer berichten