<p>De stormbaan was erg populair.</p>

De stormbaan was erg populair.

(Foto: Jos Gröniger)

Mookse kinderen genieten van alternatief voor gemiste ‘schooluitjes’

  •   keer gelezen   Onderwijs

MOOK | De ruim 170 leerlingen van basisschool Adalbert en de buurtjes van kinderdagverblijf Bambi in Mook genoten woensdag met volle teugen. Als alternatief voor, de wegens Corona, gecancelde schoolreisjes en andere jaarlijkse activiteiten bood de ouderstichting de kinderen een spellendag op de school aan.

De oorspronkelijke spellendag in mei werd afgelast wegens het voorspelde slechte weer. Daar maalde op de Mookse basisschool woensdag niemand meer om. Onder zomerse temperaturen werden de kinderen vermaakt, hoewel een klein groepje scholieren, dat even een verblijf binnen verkoos, bekende dat het buiten een tikkeltje te warm was.

In tijdblokken konden de scholieren zich uitleven op het speelplein achter de school. “Toevallig hebben we het plein zaterdag leeggeruimd omdat er een nieuwe inrichting komt”, vertelde leerkracht en Mt-lid Janine van Bernebeek, nu kunnen de luchtkussens er gemakkelijk staan.”

Vooral de stormbaan was erg in trek bij de leerlingen van de bovenbouw. De peuters vermaakten zich op een ander speelkussen. Buiten de school werd de Koningin Julianastraat een klein Mont Martre. De scholieren maakten er krijttekeningen. “We hebben de bewoners van zorgcentrum Mookerhof uitgenodigd de kunstwerken te komen bewonderen. Er komen doorlopend mensen kijken”, vertelde Janine van Bernebeek.

Ook Liz (10), Laura (9) en Fiene (9) uit groep 6 wilden een kunstwerk tekenen. “We willen een lang ‘hinkelding’ maken”, zei Liz, terwijl uitgekeken werd naar een geschikte plaats. De stormbaan was favoriet bij het Mookse trio. “We vinden deze dag erg leuk. Het is een mooi alternatief voor de gemiste schoolreisjes”, vonden Laura en Fiene. De drie meiden waarderen het buitenspelen. Zeker in de Coronatijd. “We spelen vaak buiten, met vriendinnen zijn we vaak in de Mortel te vinden.”

Door de geste van de ouderstichting werd het spellendag mogelijk. “De ouder betalen een bijdrage per kind voor jaarlijkse activiteiten. Daar is wegens Corona de laatste twee jaren weinig van gekomen. Ook schoolreisjes vielen in het water. De stichting wilde daarom graag deze dag aanbieden. En daar is iedereen dankbaar voor”, besloot Janine van Bernebeek.

Jos Gröniger
Meer berichten