Het Elzendaalcollege werd eerder al beloond met het vignet Gezond School
Het Elzendaalcollege werd eerder al beloond met het vignet Gezond School Foto: Eigen foto

Elzendaalcollege Gennep heeft Limburgse primeur met certificaat Relaties & Seksualiteit

Onderwijs 680 keer gelezen

GENNEP | Het Elzendaalcollege in Gennep heeft als eerste VO-school in de regio Limburg-Noord (Molenhoek t/m Echt-Susteren) het themacertificaat Relaties & Seksualiteit van de Gezonde School behaald. Daar zijn ze in Gennep met recht trots op. Op de palmares van het Elzendaalcollege stonden al het certificaat voor de thema’s Voeding en Welbevinden. Het Elzendaalcollege is hiermee tevens de enige VO-school in de regio met drie certificaten op zak. 

Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. “Werken aan de gezondheid is belangrijk voor leerlingen”, vertelt Hannie Berkvens van de werkgroep ‘gezonde en veilige school’ van het Elzendaalcollege in Gennep. “En daarmee bedoelen we gezondheid in de breedste zin van het woord. Dus naast gezonde voeding is het zeker zo belangrijk dat een leerling goed in zijn of haar vel zit, zich veilig voelt etc.”, voegt Ellen Janssen mede namens de projectgroep toe.
Voor het thema Voeding heeft de school in 2019 de gouden schaal Gezonde Schoolkantine gekregen. Hannie: “Naast gezonde voeding, sport en beweging hebben we veel aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van onze leerlingen. Zo kijken we tijdens de lessen Persoonlijke Ontwikkeling naar het eigen maken van vaardigheden, zelfreflectie, samenwerken en bespreken we verschillende thema’s. Denk bijvoorbeeld aan relaties en seksualiteit, sexting, diversiteit en welbevinden.”
Daarnaast heeft de school een GSA groep samengesteld wat staat voor Gender & Sexuality Alliance. “Niemand mag zich buitengesloten of beoordeeld voelen. Iedereen mag de vrijheid hebben om te zijn wie hij of zij wil zijn. Met de GSA groep, welke uit leerlingen en docenten bestaat, maken we ons sterk voor een voor iedereen veilige omgeving op school. Het behalen van het certificaat Relaties & Seksualiteit voelt dan ook als de kroon op ons werk. Zeker omdat we de eerste VO-school in de regio zijn met dit certificaat”, aldus Hannie Berkvens.

Op woensdag 30 juni wordt het certificaat op het Elzendaalcollege uitgereikt door Rob Janssen, wethouder van gemeente Gennep en Gonnie Staaks, Adviseur publieke gezondheid GGD Limburg-Noord.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant