<p>De jubileumfestiviteiten op BS De Grote Lier kunnen plaatsvinden.</p>

De jubileumfestiviteiten op BS De Grote Lier kunnen plaatsvinden.

(Foto: Eigen foto)

BS De Grote Lier kan eindelijk feestweek gouden jubileum vieren

  •   keer gelezen   Onderwijs

MOLENHOEK | Het heeft even geduurd, maar eindelijk kan de feestweek in verband met het gouden jubileum van Basisschool De Grote Lier doorgang kan vinden. Vanaf zaterdag 11 september vinden er festiviteiten plaats op en rond de school die officieel op 1 oktober 1970 geopend is

Hoewel diverse jubileumactiviteiten afgelopen schooljaar wel konden doorgaan, moest de feestweek vanwege Corona verplaatst worden. Uitstel betekent echter geenszins afstel: de festiviteiten staan nu gepland van zaterdag 11 tot en met vrijdag 17 september.

Fototentoonstelling
Zaterdag 11 september is er keuze uit twee wandeltochten van ongeveer 5 km voor de gezinnen van school en hun opa´s en oma´s, oppas, buren, familie. Tevens is er deze dag gelegenheid om in de school de fototentoonstelling 50 jaar Basisschool De Grote Lier te bekijken. De tentoonstelling is ook op zondag 12 september geopend. Belangstellenden, en met name voormalige medewerkers zijn dan tussen 13.00 en 15.00 uur welkom.

Programma voor de kinderen
Het Kindertheater verzorgt op maandag 13 september een dagvullend programma met thema circus. Dinsdag 14 september kunnen de kinderen op vossenjacht met als thema goud en woensdag 15 september zijn er schoolreisjes naar Speelboerderij Hullie (groep 1 en 2) en naar De Efteling (groep 3 t/m 8).
Op donderdag 16 september wordt de jubileumfilm in verband met 50 jaar De Grote Lier vertoond. De film is geïnspireerd op Het Klokhuis, het informatieve/educatieve jeugdprogramma van omroep NTR. Ouders, leerkrachten en kinderen zijn betrokken bij deze ‘eigen’productie Tevens is er die dag een optreden van een goochelaar.
Op vrijdag 17 september vindt de gouden jubileumviering in de onder- en bovenbouw plaats, plus een spellencircuit.
 Ter afsluiting van de feestweek wordt een nieuw schoollied ten gehore gebracht. 

Jos Gröniger
Meer berichten