Janine van Hulsteijn is opnieuw lijsstrekker bij de VVD in Gennep. Rechts Ronald van Broekhuysen.
Janine van Hulsteijn is opnieuw lijsstrekker bij de VVD in Gennep. Rechts Ronald van Broekhuysen. (Foto: VVD Gennep)

Janine van Hulsteijn opnieuw lijsttrekker VVD

  •   keer gelezen   Politiek

GENNEP |  Van de steun van haar fractiegenoten wist zij zich in maart dit jaar al verzekerd, nu de leden unaniem ingestemd hebben met haar kandidatuur staat het vast dat Janine van Hulsteijn de lijsttrekker is bij de VVD tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. De wethouder uit Heijen trok ook de kar bij de verkiezingen in 2018.

“Het is zeer eervol om lijsttrekker te mogen zijn. Ik verheug me bijzonder op de komende verkiezingen”, aldus Van Hulsteijn. Als Gennepse VVD, opgericht in 1974, hebben wij ons door de jaren heen ingezet voor een betere toekomst van de gemeente. Daarbij staat voorop dat we de eigen kracht van onze inwoners willen versterken. Dat hebben we gedaan met bekende boegbeelden zoals Carla Dijkstra en Marian de Bruijn, die beiden jarenlang trotse voorvrouwen waren van onze liberale partij. Het is voor mij een bijzondere eer dat ik deze traditie nog steeds mag uitbouwen.”

De liberalen traden in 2018 voor het eerst toe tot de coalitie, en mochten wethouder leveren. Janine van Hulsteijn nam toen namens de VVD zitting in het College van B en W. Na vier jaar is de VVD nog niet klaar. Van Hulsteijn: “er kan en moet nog veel gebeuren. Door deze crisis moeten we volop blijven inzetten op herstel en wederopbouw van onze samenleving. We zien dat veel middenstandsbedrijven het verhipte lastig hadden en nog steeds hebben door corona maatregelen vanuit de Rijksoverheid. We komen uit een ontzettend zware periode en hebben te maken met de onzekerheid van de toekomst. Nu is het zaak dat ondernemers weer volop kunnen gaan ondernemen, zodat onze inwoners hun banen behouden bij onze middenstandsbedrijven. Samen sterker uit de crisis komen!”
De Gennepse VVD wil ook in de komende jaren bouwen aan de toekomst voor de gemeente. “Dat doen we met een helder en concreet verkiezingsprogramma en een kandidatenlijst met mensen uit het midden van onze samenleving. Als lijsttrekker heb ik er vertrouwen in dat wij met een sterk team en een goede visie voor onze gemeente het beste aanbod hebben voor de kiezers bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022”, besluit Van Hulsteijn.

Jos Gröniger
Meer berichten