Lijsttrekker Janine van Hulsteijn en raadslid Bram Nijst tonen het verkiezingsprogramma van de VVD Gennep.
Lijsttrekker Janine van Hulsteijn en raadslid Bram Nijst tonen het verkiezingsprogramma van de VVD Gennep. (Foto: Eigen foto)

VVD wil woningbouw, en verder bouwen aan toekomst

  •   keer gelezen   Politiek

GENNEP | De VVD in Gennep presenteert deze week haar verkiezingsprogramma waarmee de liberalen de strijd om de zetels op 16 maart volgend jaar ingaan. In het programma voor de gemeenteraadsverziekingen neemt het item wonen een prominente rol in.

“Verder bouwen... dat nemen we echt letterlijk”, zegt raadslid Bram Nijst, “de VVD wil de komende jaren duizend woningen er bij in de gemeente Gennep. De politicus noemt woningbouw bij de sportvelden in Heijen een mogelijkheid waarmee een slag geslagen wordt tegen het huizentekort in dit dorp. De partij pleit voor een gemeenschapshuis dat een ontmoetingsplek voor iedereen biedt in elke wijk en kern. ‘Gemeenschapshuizen zijn locaties die helpen om sociale contacten te koesteren. Daarom staat bij de VVD ook het verenigingsleven centraal, gaan we -vergelijkbaar met het bedrijvenloket- werk maken van één loket voor organisatoren van evenementen’, aldus de liberalen. Onnodige regels en voorschriften moeten worden afgeschaft. VVD wil dat de verenigingscoördinator het verenigingsleven blijft ondersteunen. De partij houdt oog voor de lokale middenstand. ‘Middenstanders zijn de banenmotor van onze gemeenschap’, zegt de VVD. Veiligheid en hulpverlening moeten volgens de liberalen weer op peil komen.

Jos Gröniger
Meer berichten