Jacques van Bergen is voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart de lijsttrekker van CDA Gennep
Jacques van Bergen is voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart de lijsttrekker van CDA Gennep

‘CDA zet sterk in op verjonging van kandidatenlijst’

  •   keer gelezen   Politiek

GENNEP | In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart presenteert het Gennepse CDA de ‘top tien’ van de kandidatenlijst. De lijst wordt aangevoerd door Ottersumse melkveehouder Jacques van Bergen. Het huidige raadslid en vice-voorzitter werd tijdens een digitale ledenvergadering unaniem verkozen tot lijsttrekker van het CDA Gennep.

Ook tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 voerde Van Bergen de lijst van het CDA in Gennep aan. Dit keer zal hij de kar gaan trekken van een kandidatenlijst, waarvan de top tien sterk verjongd is. Onder de eerste tien staan drie kandidaten die jonger zijn dan dertig jaar. 

Een nieuwe generatie CDA’ers staat klaar om vol energie aan de slag te gaan. Onze jeugd heeft de toekomst.

Nieuwe generatie
Volgens Rob Peperzak bereidt het CDA Gennep zich hiermee voor op de toekomst: “Een nieuwe generatie CDA’ers staat klaar om vol energie aan de slag te gaan. Onze jeugd heeft de toekomst. Het is van groot belang om ook hun wensen en ideeën te betrekken bij de politiek. Vandaar dat het CDA sterk inzet op verjonging vooraan op de kandidatenlijst.”

Jongeren aanspreken
Met de opname van een aantal jongeren op de lijst houdt het CDA aansluiting met de wensen van de jeugd in de gemeente Gennep en wil het CDA de jongeren in de gemeente Gennep aanspreken.
Op nummer twee staat de huidig fractievoorzitter Twan Reintjes uit Gennep. En plek lager volgt raadslid Ronnie Rutten uit Milsbeek. De eerste nieuwkomer is Milsbekenaar Dick van Dijck (29) die de vierde plaats bezet. De 26-jarige Yanick Cillessen uit Gennep. De nummers
Op plek 4 staat de eerste jonge nieuwkomer: Dick vavier en vijf van de lijst zijn in het dagelijks leven beiden ondernemer.
Zesde in de top tien is huidig raadslid Jos Sutmuller uit Heijen. Marc Nabuurs uit Ven-Zelderheide is zevende. De eerste vrouw in de CDA-lijst is is Francien van de Ven uit Gennep, Zij is op de achtste plaats terug te vinden. Derde nieuwkomer is nummer negen is de jonge Tren Weijers (21) uit Gennep.
De top 10 eindigt met huidig wethouder Rob Peperzak.
De rest van de lijst wordt op een later moment bekendgemaakt.

Jos Gröniger
Meer berichten