Ton Herings is lijsttrekker en kandidaat wethouder bij de lokale partij DGP in Mook en Middelaar.
Ton Herings is lijsttrekker en kandidaat wethouder bij de lokale partij DGP in Mook en Middelaar.

Ton Herings wordt lijsttrekker DGP

  •   keer gelezen   Politiek

MOOK EN MIDDELAAR | Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de DGP (Dorpsgroepering Pouwels) is Ton Herings unaniem gekozen als lijsttrekker bij de komende verkiezingen van de gemeenteraad. Hij volgt wethouder Geertjan Wienhoven op die na zestien jaar in de politiek, in verband met zijn pensionering, een stapje terug doet. 

Ton Herings is tevens kandidaat wethouder voor de DGP. Hij is sinds 12 maart 2020 fractievoorzitter van de DGP. In 1971 is hij verhuisd van het uiterste zuiden naar het meest noordelijke dorp in de provincie Limburg. Met een onderbreking vanwege zijn studie bedrijfseconomie HEAO in Sittard, heeft hij in Mook of directe omgeving gewoond. Na het beëindigen van zijn studie in 1980 is hij, naast zijn werk, actief geworden voor Scouting Don Bosco, eerst als leider van de verkenners en later als bestuurslid in verschillende functies.
Herings: “Van huis uit heb ik meegekregen dat het vanzelfsprekend is dat je iets voor de samenleving doet. Daarbij zet ik mij bij voorkeur in voor de lokale gemeenschap. Ik ben al bijna 40 jaar lid van Molenhoeks meest luidruchtige biljartvereniging JSM. Daarnaast heb ik mij ingezet voor andere verenigingen zoals Harmonie Erica en de drie Carnavalsverenigingen van Mook, Molenhoek en Middelaar. Er zijn ook andere belangrijke zaken waarvoor ik mij graag inzet. Activiteiten die voor de inwoners heel belangrijk zijn zoals de maaltijdbezorgdienst Tafeltje Dekje en het rijden op de buurtbus. Niet alleen door het eten te brengen of de bus te besturen maar vooral door het praatje dat je maakt. Dat geeft voldoening.” Met zijn opvattingen is het niet verwonderlijk dat ik hij zich het meest thuis voelt bij de lokale partij DGP. “DGP-aanhangers staan midden in de gemeenschap en weten wat er onder onze inwoners leeft. Het is niet voor niets al jaren de grootste partij van Mook en Middelaar.”

Jos Gröniger
Meer berichten