<p>De Maaslijn is een spoorlijn die onder meer Nijmegen verbindt met Mook, Cuijk, Boxmeer en Vierlingsbeek.</p>

De Maaslijn is een spoorlijn die onder meer Nijmegen verbindt met Mook, Cuijk, Boxmeer en Vierlingsbeek.

(Foto: Arriva)

Nachttrein en extra stations op Maaslijn? D66 wil weten wat het Land van Cuijk vindt

  •   keer gelezen   Politiek

LAND VAN CUIJK | Een nachttrein, mogelijk extra stations en het realiseren van ‘mobiliteitshubs’ op en bij de Maaslijn tussen het Land van Cuijk, Mook en Nijmegen. Als het aan D66-raadslid Mariëlle van Zuilen ligt, bekent het nieuwe college van B en W in het Land van Cuijk snel kleur over de ambities die de fusiegemeente wil bereiken met de veelgebruikte Maaslijn.

De realisatie van een nachttrein en verbetering van de Maaslijn vormden verkiezingsbeloftes van D66 tijdens de recente verkiezingscampagne. Nu Bureau Goudappel de eerste verkenningen heeft uitgevoerd naar overstapplekken ten zuiden van Nijmegen (A73, Malden, Cuijk, Mook), wil D66 dat de gemeente zich direct aansluit en meepraat over ontwikkelingen op de Maaslijn. “Een deel van de oplossing kan volgens dit onderzoek liggen in ‘mobiliteitshubs’, plekken waar je snel kunt overstappen van het ene op het andere vervoermiddel.”

Schriftelijke vragen
D66 heeft nu een vijftal schriftelijke vragen gesteld aan het college om weer te weten over de doelstellingen die de gemeente heeft met de Maaslijn. Zo wil Van Zuilen weten of de gemeente betrokken is bij het onderzoek van Bureau Goudappel en op welke manier invloed wordt uitgeoefend op eventuele plannen voor de spoorlijn. Daarnaast wil D66 van het gemeentebestuur weten of (ook) zij voorstander zijn van een nachttrein tussen Boxmeer en Nijmegen, of er extra stations wenselijk zijn in het Land van Cuijk, of het Homburgterrein naast het Cuijkse station ingericht kan worden als ‘noodzakelijke’ parkeervoorziening en wat de gevolgen zijn voor de verkeersveiligheid rond ‘mobiliteitshub’ Cuijk.

Meer berichten