<p>TC Gennep heeft leden uit een grote regio, en staat open voor nieuwe aanwas. </p>

TC Gennep heeft leden uit een grote regio, en staat open voor nieuwe aanwas.

(Foto: Jos Gröniger)

Je kunt alle kanten op bij Toerclub Gennep: ‘Iedereen is welkom’

  •   keer gelezen   Sport

GENNEP | Een veelzijdige en maatschappelijk betrokken vereniging. Het interview van voorzitter Frans de Bruijn benadrukt maar weer eens dat voor bestuur en leden van Toerclub Gennep niet alleen het eigen plezier telt. De Toerclub heeft een lastig Corona-tijdperk achter zich gelaten en kijkt weer vooruit. Op donderdag 26 augustus staan de vrijwilligers van TC Gennep weer klaar voor het slagen van de Simac Ladies Tour, die Gennep aandoet.

Door Jos Gröniger

De Niersstad is op deze dag de start- en finishplaats van de individuele tijdrit waaraan mogelijk Olympische medaillewinnaressen deelnemen. Het deelnemersveld van de Simac Ladies Tour mag dan nu nog niet bekend zijn, vast staat wel dat TC Gennep weer een groot aantal vrijwilligers levert. “Wij zijn weer van de partij om hand- en spandiensten te leveren”, zegt de in Boxmeer wonende preses.

Activiteiten
De ondersteuning van de Ladies Tour is een van de activiteiten die de ongeveer honderd leden tellende Toerclub ontplooit. Leden van de club zetten zich ook in voor een beweegproject voor bewoners van zorgcomplex Pantein Norbertushof in Gennep. Zij begeleid(d)en er bewoners die op fietstrainers een visuele tocht maken.
Ook zitten de leden van TC Gennep zelf op de fiets. Indien de Coronaregels het toelaten maken de diverse niveaugroepen wekelijks toertochten. “We hebben de actieve leden verdeeld in de snelheidscategorieën 28, 32 en 35 kilometer per uur”, zegt Frans de Bruijn, “We rijden in groepjes van maximaal tien personen per tocht. Er wordt gereden op woensdagochtend en -avond en zondagochtend.” Leden van TC Gennep maken zich uit de wielen op verschillende terreinen. “We fietsen op de weg, over heide en door bos maar ook op gravel”, licht de voorzitter toe. De leden van TC Gennep zijn gemiddeld 60 jaar oud. Tegenover sportievelingen uit de leeftijdscategorie van 30 tot 40 jaar staan de fietsers uit de seniorenleeftijd (70-80+). “Er zijn enkele leden die op een E-bike rijden.”

Reichswald Mookerheide-tocht
TC Gennep is de organisator van de Reichswald Mookerheide-tocht die voor eind oktober op de agenda staat. Belangstellenden voor de mooie tocht worden aangeraden de berichten te volgen, zo adviseert De Bruijn, die een andere activiteit van de club aanstipt. “Er is ruimte voor persoonlijke prestaties. Zo werd een lid van onze club tweede in de non stop-de tocht Brest - Parijs (F) vice versa. Dat zijn 1250 kilometers. Ook zijn er mensen die in één ruk de tocht Basel (Zwitserland) - Gennep reden. Pas nog reden clubleden het Rondje Nederland op gravelbanden. Zij overnachtten in een camper. Een andere groep legde het Rondje Nederland af en overnachtte steeds bij Vrienden op de Fiets.”

‘We bieden veel fietsplezier en vragen daar een beetje voor terug’

 Alle vrijheid
Het mag duidelijk zijn dat TC Gennep de leden de vrijheid biedt als het om fietsen gaat. De club streeft ernaar om goed georganiseerd en gemanierd op weg te gaan. “We zijn onderdeel van het verkeer, en we zoeken de drukte niet op. Vaak koersen we op Duitse wegen omdat het er rustiger is. We drukken onze leden ook op het hart zich netjes te gedragen. Met ‘wegkapiteins’ willen we toezicht houden in de fietsgroepen. We bereiden ook cursussen om wegkapitein te worden voor.”
TC Gennep heeft leden uit een grote regio, en staat open voor nieuwe aanwas. De Bruijn: “Fietsers die het leuk vinden in clubverband actief te zijn, zijn welkom. Het is mogelijk op proef mee te fietsen. Een lidmaatschap kost 40 euro per jaar. Je bent dan ook aangesloten bij de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU). Dat heeft als voordeel dat je altijd verzekerd bent als je tochten maakt. Ook als je individueel fietst of op vakantie bent.” We bieden veel fietsplezier en vragen daar een beetje voor terug en verlangen dat je een fietshelm draagt en clubkleding draagt. Leden worden ook geacht een of twee keer te helpen bij een clubactiviteit.”
Voor meer info: www.tcgennep.nl 

Meer berichten