Zaterdag is de testloop voor het Molenhoeks Makkie van 17 oktober.
Zaterdag is de testloop voor het Molenhoeks Makkie van 17 oktober. (Foto: Sonja Jaarsveld)

Molenhoeks Makkie is ‘back on track’

  •   keer gelezen   Sport

MOLENHOEK | Na een bijzondere elfde editie van het Molenhoeks Makkie, gaat MoMa 2021 weer ‘ouderwets’ van start. De twaalfde editie van het Molenhoeks Makkie zal plaatsvinden op zondag 17 oktober.

Molenhoeks Makkie is een unieke hardloopwedstrijd op heuvelachtig bosparcours. En vanwege de vele uitdagingen en ideale timing (de derde zondag van oktober) is het Makkie dé ultieme test voor de Zevenheuvelenloop! Lopers die gaan voor de 5, 10 of 15 km, welke afstand ook gekozen wordt, zij kunnen er op rekenen dat het geen ‘makkie’ wordt. Ieder parcours gaat over heuvels en door dalen en bevat wel een paar uitdagende klimmetjes over mul zand. Geklommen wordt er zeker. 

WandelMakkie, uniek wandelparcours
Voor alle sportieve wandelaars wordt op zaterdagmiddag 16 oktober 2021 de zesde editie van het Wandelmakkie gehouden. De wandelroutes lopen door de prachtige heuvelachtige bossen rondom Landgoed Jachtslot Mookerheide en over de Heumense Schans. Met een beetje geluk zien de deelnemers een enkele Schotse Highlander.
WandelMakkie is voor iedereen die goed ter been is. Voor jong en oud, klein en groot. Het parcours is minder toegankelijk voor wandelwagens en rolstoelen; de wandelaars lopen over heide, door bosgebied en soms moeten ook een paar pittige klimmetjes over mul zand worden genomen. Voor meer informatie zie www.molenhoeksmakkie.nl

Rechtgezet: Testloop
In het artikel op de sportpagina van De Maas Driehoek en De Maas Driehoek van deze week staat vermeld dat er zaterdagmiddag een testloop zou zijn. Dat is niet het geval. De testloop heeft afgelopen zaterdag (2 oktober) al plaatsgevonden. De redactie verontschuldigt zich voor de verwarring. 

Jos Gröniger
Meer berichten