Cougars houdt een basketbalclinic voor arbeidsmigranten.
Cougars houdt een basketbalclinic voor arbeidsmigranten. (Foto: Facebook Gennep Cougars)

Cougars en Concilio nodigen arbeidsmigranten uit voor potje basketbal

  •   keer gelezen   Sport

GENNEP |  Basketbalvereniging Cougars uit Gennep maakt arbeidsmigranten uit de regio enthousiast voor een fanatiek potje basketbal. Onder leiding van een ervaren trainer verzorgen de Gennepse baskeetbalvereniging en het internationale uitzendbureau Concilio Personeelsdiensten zondagmiddag een clinic. Als het aan de initiatiefnemers ligt is de clinic een aanzet naar een structurele activiteit. 

Concilio heeft als internationaal uitzendbureau een netwerk met een groot aantal arbeidsmigranten uit o.a. Polen, Litouwen en Roemenië. De organisatie is actief in regio Gennep en wil arbeidsmigranten mogelijkheden voor beweging en ontspanning bieden die positief bijdragen aan de gezondheid van de werknemers.
Basketbal is sport nummer één in Litouwen, en waar de meeste Nederlanders met een voetbal overweg kunnen, weten Litouwers wel raad met een basketbal. De clinic is een proef om te bepalen of er draagvlak is voor structureel basketballen. “Spelers die graag elke week willen sporten, kunnen na de clinic aanhaken bij een van de teams van Cougars en voor spelers die graag eens in de zoveel tijd willen basketballen, kunnen we iets organiseren. Een combinatie van beiden is ook mogelijk. De afgelopen jaren hebben we veel Litouwers voorbij zien komen bij de Cougars. Je ziet dat de mensen die competitie willen spelen, vaak erg gemotiveerd zijn, hun levensstijl gezonder wordt (immers willen ze fit op het veld staan) en het zorgt voor een leuke dynamiek in de diverse teams. Zelfs vriendschappen worden hier gemaakt tussen Nederlandse spelers en de buitenlandse spelers”, zegt Cougars-voorzitter Richard Teunesen, die hoopt dat de samenwerking haar vruchten afwerpt voor de toekomst.

Jos Gröniger
Meer berichten