<p>Vermoeide en blije gezichten bij de deelnemers. Het Makkie is Back on Track!&nbsp;</p>

Vermoeide en blije gezichten bij de deelnemers. Het Makkie is Back on Track! 

(Foto: Nilofar Niekpor Zamani)

Molenhoeks Makkie na twee jaar weer Back On Track!

  •   keer gelezen   Sport

MOLENHOEK | Eindelijk! Hardlopers en wandelliefhebbers van heinde en verre keken er al tijden naar uit, maar zij konden afgelopen weekend weer eens hun beste voetje voor zetten bij een van de aantrekkelijkste loopevenementen die Nederland rijk is. De organisatie schreeuwde het kort geleden al uit : ‘Molenhoeks Makkie is Back on Track’!

Het gros van de deelnemers beaamde het: “Wat fijn om na twee jaar weer deel te nemen aan dit unieke hardloopwedstrijd op heuvelachtig bosparcours”.

In perfecte loopomstandigheden zijn bij de 12e editie van Molenhoeks Makkie indrukwekkende tijden gelopen. Heerlijk zonnig weer, ruim 1000 ingeschreven deelnemers, veel muziek langs de route en een parcoursrecord op de 5kilometer.
De organisatie zette Milan van der Meer extra in het zonnetje. Hij heeft het parcoursrecord verbeterd en liep de 5 km in een waanzinnige tijd van 15.06 minuten. Bij de dames ging de 13-jarige (!) Kaate Mulders met 18.43 als eerste over de streep. “Bedenk even dat het parcours over de Heumense Schans gaat!”, aldus een van de organisatoren.
Ties van den Hurk is de winnaar geworden op de 10kilometer in een tijd van 33. 19. Marleen Meij uit Nijmegen was met 40.51 eerste bij de dames.
De Mookerslag over een afstand van 15 kilometer was dit jaar een prooi voor Wouter Dilling. Hij volbracht de race in 53.12 minuten. Velen zullen dromen van zo’n tijd op de Zevenheuvelenloop. Ingrid Versteegh uit Bavel werd in 1.01.25 knap eerste bij de dames.
De jongste jeugd mocht aan de bak tijdens de KidsRun. Met een afstand van 2.3 kilometer is dit voor de basisschooljeugd ook beslist geen makkie. Zo’n 80 kinderen voelden zich na afloop allemaal winnaar!

Handreiking
Op zaterdag hadden ruim 100 mensen ook al in een heerlijk zonnetje het Wandelmakkie gelopen. Een bijzonder element bij deze twaalfde editie van Molenhoeks Makkie was een handreiking naar de Afghaanse vluchtelingen op Heumensoord. Met dank aan de inzet van Makkie-ambassadrice Miranda Boonstra en Kidsrun-organisator Margot Mol was een mooie samenwerking opgezet. Een achttal Afghanen heeft zich daardoor als vrijwilliger in kunnen zetten, veelal gekoppeld aan Nederlandse vrijwilligers. Ook vond er een schoenen-en kledinginzameling plaats voor hun kampgenoten op Heumensoord. “Al met al was het weer een mooi weekend”, besluit de woordvoerder.
Voor de uitslagen en foto’s kijk op www.molenhoeksmakkie.nl

Jos Gröniger
Meer berichten