De Ketelwaldtrail voert normaliter door de natuur rond Gennep. Het evenement is voor dit jaar afgelast op last van Natuurmonumenten.
De Ketelwaldtrail voert normaliter door de natuur rond Gennep. Het evenement is voor dit jaar afgelast op last van Natuurmonumenten. Foto: GennepAtletiek

Natuurmonumenten wil het niet: Ketelwaldtrail afgelast

Sport 239 keer gelezen

GENNEP | Gennep Atletiek heeft besloten om de jaarlijkse trail over de St Jansberg en het Reichswald, die anders op zondag 1 mei zou plaatsvinden, te moeten annuleren. Natuurmonumenten meent dat de druk op het gebied rond de St Jansberg te groot geworden is en verbiedt iedere georganiseerde activiteit daar. 

Bovendien hebben de februari stormen in het Reichswald het bos dermate onbegaanbaar gemaakt dat ook van die kant de vergunning om ook de smallere paden te gebruiken niet werd toegestaan. Volgens Voorzitter Tom Nell is het een hele ongelukkige omstandigheid, die op het laatst pas duidelijk werd. Inmiddels hebben alle deelnemers bericht gekregen dat de trail van 1 mei helaas geen doorgang kan vinden. “Uiteraard krijgen de deelnemers hun inschrijfgeld terug, als ze dat willen”, zegt Nell, die vertelt dat de deelnemers mochten kiezen om het geld terug te laten storten of om het bedrag te doneren aan GIRO 555 voor de slachtoffers van de oorlog in de Oekraïne. 

Hart op de goede plek
“Het hart van de lopers zit wel op de goede plaats”, vervolgt Nell. Er is inmiddels een donatie van 3.000 euro naar GIRO 555 overgemaakt. “De deelnemers die hun geld terug wensen, moeten nog even geduld hebben. We moeten iedere betaling handmatig invoeren en dat vergt wat tijd”, legt hij tot slot uit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant