Foto: Persbureau SK-Media

Geslaagde Daags na de Tour, ‘Fijn dat het weer kan’

  •   keer gelezen   Sport

BOXMEER | Behalve de professionals die na Parijs in Boxmeer aansloten vonden er maandag dag nog meer races plaats die de moeite van het bekijken waard waren en waar vele bezoekers op afkwamen. De horeca was daarom goed voorbereid op een feestje op de verschillende horecapleinen waar het gedurende de middag alsmaar maar drukker werd. Kers op de taart was misschien wel de etappewinst van Marianne Vos in de Tour de France.

Voor de vrouwen aan de beurt waren namen de bedrijfsploegen plaats aan de start voor de BedrijvenBokaal. Bram Maassen (voor Inkstation Boxmeer) wist zich los te rijden van het peloton en kwam als eerste aan bij de finish. Maassen: “Fijn dat het weer kan na al die jaren. Prachtig mooie teamprestatie.” Tweede over de lijn was Jarno Derks (Gerard Kocken Tweewielers) en derde was Hugo Heijnen (Inkstation Boxmeer). Nadat de puntentelling voor de ploegen was opgemaakt mochten alle drie de heren nogmaals terugkeren op het podium. De ploeg van Inkstation kwam namelijk als winnende ploeg uit de bus. Maassen: “Deze twee kneiters hier hebben het ook voor mij mogelijk gemaakt. Mooi dat iedereen bijdraagt om het een mooie koers te maken.” Inkstation werd gevolgd door Gerard Kocken Tweewielers Boxmeer en Thijs Hendriks Tweewielers Wanroij. De renners van Gerard Kocken Tweewielers antwoorden nuchter op de vraag waarom zij niet eerste zijn: “We hebben niet hard genoeg gefietst voor de eerste plaats.”

Sportklasse
De Sportklasse amateurwedstrijd mocht deze dag aftrappen om 12.30 uur. 53 renners verschenen aan de start voor deze wedstrijd die uiteindelijke gewonnen werd door Jorre van der Bijl uit Groenekan. Op plek twee eindigde Marcel Webers uit Milsbeek, gevolgd door Marc Borst uit Utrecht op plek drie. Van der Bijl en Webers wisten samen lost te breken van het peloton en streden samen om de eerste plek.

Skeelerwedstrijd
Ook de skeelerwedstrijd was weer deel van het spektakel. Op inline skates gingen de deelnemers in een 42 kilometer lange race de strijd met elkaar aan. Deze wedstrijd maakt deel uit van de Reggeborgh Marathon Inline Cup. Bij de vrouwen won Elisa Deul. Op plek twee volgde Marijke Groenewoud en Lianne van Loon werd de nummer drie. Crispijn Ariëns won bij de mannen en blijft daarmee de leider in het Reggeborgh klassement. Op plek twee eindigde Harm Visser, hij werd gevolgd door Robert Post.

Meer berichten