De Ladies Tour reed in de editie van 2018 in ook de gemeente Bergen.
De Ladies Tour reed in de editie van 2018 in ook de gemeente Bergen. Foto: Jos Gröniger

Niersstad opnieuw start- en finishplaats in Ladies Tour

Sport 239 keer gelezen

GENNEP | De gemeente Gennep doet het predicaat en de ambities van fietsgemeente opnieuw eer aan. Het stadje is donderdag andermaal opgenomen in de etappewedstrijd Simac Ladies Tour. Prominente wielervrouwen als Europees kampioene Lorena Wiebes verschijnen aan de start in Gennep. Het peloton passeert donderdagmiddag ook weer de finishlijn op de Highlander Bridge in de Niersstad.

De internationaal goed aangeschreven wielerwedstrijd voor vrouwen gaat vandaag (dinsdag 30 augustus) van start in Lelystad.  De finish van de laatste etappe volgt op zondag 4 september in Arnhem.

Gennep-Gennep
De derde etappe in de wedstrijd met 156 renners (verdeeld over zestien ploegen) wordt Gennep en omgeving aangedaan. De Niersstad en de Ladies Tour zijn inmiddels goede bekenden van elkaar. Gennep kreeg het vrouwenpeloton al regelmatig over de vloer en was ook meer dan eens start- en finishplaats.
Dat is ook donderdag het geval. Op de fraaie Markt in Gennep valt om 12.15 uur het startschot voor de rit over 139,1 kilometer. Na twee omlopen van 62 kilometer met uitstapjes naar de gemeenten Bergen, Mook en Middelaar en Berg en Dal wacht de finishlijn omstreeks 15.30 uur op de Highlander Bridge in Gennep. Voordat de eindsprint ingezet wordt rijdt het peloton eerst twee rondes van zestien kilometer in de gemeente Gennep.
Tijdens de derde etappe kan wind op de vlakke stukken tussen Gennep en Bergen een scherprechter zijn. De korte maar venijnige klim op de Holleweg in Berg en Dal spreekt klimkwaliteiten van de renners aan.

Huldiging
Na de finish wacht op de Markt voor het stadhuis de huldiging van de etappewinnares en de leidsters in de diverse klassementen.
Na de inspannende rit verkast het wielercircus voor de vierde etappe van vrijdag naar het Zuid-Limburgse Landgraaf. Voor meer informatie zie www.simacladiestour.nl en www.4eventsgennep.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant