<p>Een routepaaltje voor de ruiter- en menroute.(Foto: Petra Lenssen)</p>

Een routepaaltje voor de ruiter- en menroute.(Foto: Petra Lenssen)

(Foto: PETRA LENSSEN)

Nieuwe knooppuntenroutes voor ruiters en wandelaars

  •   keer gelezen   Toerisme

MOOK EN MIDDELAAR | De gemeente Mook en Middelaar is twee nieuwe knooppuntenroutes rijker. Een voor wandelaars en – vanaf de zomer – een voor ruiters en menners. De routes sluiten aan op andere knooppuntnetwerken in Limburg en Gelderland en zijn te vinden via de website van Visit Noord-Limburg en de website van Visit Nijmegen.

Wethouder Karin Peters: “Een gepaste opening zit er vanwege coronamaatregelen helaas niet in, maar de routes zijn al wel te gebruiken. We willen Natuurmonumenten, Visit Noord-Limburg, Routebureau Noord-Limburg en alle vrijwilligers graag bedanken voor dit prachtige wandelnetwerk van Maas tot Mookerheide.”

Het wandelroutenetwerk Mook en Middelaar bestaat uit 70 kilometer tweezijdig bewegwijzerde wandelpaden. Deze nieuwe kaart nodigt uit tot het uitstippelen van wandelingen via circa 70 knooppunten.
Het wandelnetwerk telt zes aanbevolen startpunten, met parkeergelegenheid en een overzichtskaart van het netwerk. Er kan gestart worden bij Landgoed Mookerheide (Jachtslot), station Mook-Molenhoek, Herberg Restaurant 't Zwaantje, de kerk aan het Raadhuisplein in Mook, het VVV-agentschap Plasmolen en het zweefvliegveld Malden.

Jos Gröniger
Meer berichten