<p>Aan de Mookerplas in Middelaar vindt al ongeveer 50 jaar dit waterspektakel plaats in de laatste week van de zomervakantie</p>

Aan de Mookerplas in Middelaar vindt al ongeveer 50 jaar dit waterspektakel plaats in de laatste week van de zomervakantie

(Foto: Eigen foto)

Zeeverkenners leren jeugd zeilen in eigen omgeving

  •   keer gelezen   Toerisme

MOOK EN MIDDELAAR | Om te leren zeilen hoef je niet naar Friesland te reizen, zeilers in spe kunnen ook hun licht opsteken bij de Mookerplas in Middelaar. De zeeverkennersgroepen uit de omgeving van Nijmegen, Mook en Cuijk slaan de handen weer ineen om kinderen vanaf zeven jaar te leren zeilen.

Van 23 tot en met 27 augustus kunnen alle kinderen van zeven tot zeventien jaar leren zeilen onder leiding van ervaren instructeurs die lid zijn van een van de genoemde zeeverkennersgroepen. Naast het zeilen is er tijd om te zwemmen, wedstrijdjes en leuke spellen op en om het water te houden.  
De deelnemers worden verdeeld in vijf niveaus. Vanaf het spelenderwijs kennismaken met het zeilen worden de skills uitgebreid per niveau. In het derde jaar komen er meer ervaren manoeuvres bij kijken, zoals de handelingen die uitgevoerd moeten worden wanneer er iemand over boord valt. Het vierde jaar is een afsluitend jaar waarin de deelnemers met instructeurs de Maas op gaan. Zij leren een sluit te passeren en ervaren hoe het is om aan boord te overnachten.
Nieuwsgierig geworden? Er zijn nog plekken vrij. Bel 06-25028086 of mail naar info@mooksezeilweek.nl. Voor meer info zie www.mooksezeilweek.nl.

Jos Gröniger
Meer berichten