<p>De VVV-vrijwilligers werden uitvoerig bedankt. Tweede van links wethouder Karin Peters.</p>

De VVV-vrijwilligers werden uitvoerig bedankt. Tweede van links wethouder Karin Peters.

(Foto: Jos Gröniger)

Nieuwe tijden: VVV en vrijwilligers uitgezwaaid

  •   keer gelezen   Toerisme

PLASMOLEN | Ze hadden het bericht na het gezamenlijke etentje wel even moeten verwerken. De ruim dertig vrijwilligers van het VVV-agentschap in Plasmolen konden eenmaal gewend aan het idee, leven met het opheffen van het agentschap aan de Witteweg in Plasmolen. 

Een fysiek loket waar alle toeristische informatie op papier verstrekt is niet meer van deze tijd. De animo en het aantal bezoekers lopen terug. Toeristen (ook in de Top van Limburg) vergaren de informatie tijdens hun verblijf op een vakantiebestemming steeds vaker online met tablet of smartphone. Ook ontvangen gasten de informatie steeds vaker bij het toeristisch recreatieve bedrijf waar zij verblijven. Dat gegeven en de teruglopende belangstelling hebben er toe geleid dat Plasmolen Mook Toerisme Recreatie (PMTR), Gemeente Mook en Middelaar en Visit Arnhem Nijmegen besloten, om afscheid te nemen van de VVV in de huidige vorm. In de plaats daarvan krijgen de toeristisch recreatieve ondernemers een Toeristisch Informatiepunt (TIP). Medewerkers van de bedrijven worden periodiek (bij)geschoold.
De vrijwilligers werden vrijdag na staten van diensten van enkele maanden tot 30 jaren bedankt voor de inzet. Enkelen gaan aan de slag bij Toerist Info in Gennep. Anderen gaan genieten van de rust.

Jos Gröniger
Meer berichten