<p>Rick Hendriks (l) neemt het WK-shirt van Marianne Vos in ontvangst van toekomstig voorzitter Twan Haasen.&nbsp;</p>

Rick Hendriks (l) neemt het WK-shirt van Marianne Vos in ontvangst van toekomstig voorzitter Twan Haasen. 

(Foto: Jos Gröniger)

Regenboogtrui Marianne Vos verhuist mee met TC Gennep

  •   keer gelezen   Verenigingen

GENNEP / OTTERSUM | De wielrennerij en de fietssport blijven steeds in beweging. Zo ook Toerclub Gennep, waar recente de nodige veranderingen plaats gevonden hebben. Afgelopen week heeft een nieuw bestuur de voorgangers opgevolgd. Dat gebeurde tijdens de Algemene Ledenvergadering, die ook nog eens in het nieuwe clublokaal Bij Koos gehouden is. In dat nieuwe home van TC Gennep hangt voortaan ook een onder de wielrenners gewild collectorsitem.

Door Jos Gröniger

Jarenlang waren de leden van TC Gennep kind aan huis bij ‘t Ottertje aan de Sint Janstraat. Nadat de gastvrouw en en gastheer Riekie en Wim Libregts de deuren van het horecabedrijf sloten vond de toerclub onderdak in café Bij Koos, een stukje verderop aan het Raadhuisplein. Terwijl het kasteleinspaar de horecaruimte opruimde en veel objecten van de inventaris een nieuwe plaats kregen, informeerde Twan Haasen namens TC Gennep naar de ingelijste Regenboogtrui van veelvuldig wereldkampioene Marianne Vos. “Ik kreeg van Wim Libregts toestemming het te veilen voor het goede doel. Dat werd Zeven voor Leven (Oncologiefons van het Radboud UMC), tijdens dit evenement fietsen de Modderzakken&Fiends ruim tienduizend euro bij elkaar voor dit goede doel”, zegt het actieve lid van TC Gennep, “Vervolgens heb ik Rick Hendriks, de uitbater van Bij Koos gepolst of hij op het WK-shirt wilde bieden.” De actie slaagde, en afgelopen vrijdag werd het shirt tijdens de ALV van TC Gennep overhandigd aan de nieuwe ‘patron’ van de vereniging.
Zoals gezegd, waren het nieuwe clublokaal en de plaats voor het collectorsitem uit 2007 (dat in 2010 is aangeboden aan Wim en Riekie Libregts) niet de enige punten uit de ALV. Tijdens die vergadering stemden de aanwezigen in met het aantreden van de bestuursleden Frank van Bergen, Marcel Hendriks en Twan Haasen. “Frank wordt onze secretaris, Marcel algemeen bestuurslid en ik volg komend jaar als voorzitter Frans de Bruin op”, besluit Twan Haasen.

Jos Gröniger
Meer berichten