Buurtbus 569 met vrijwilliger chauffeur Sjaak Hendriks.
Buurtbus 569 met vrijwilliger chauffeur Sjaak Hendriks. (Foto: Paul Herings)

Via Breng Buurtbus 569 is Middelaar aangesloten op OV

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

MIDDELAAR | Een jarenlange wens van de inwoners van Middelaar is in vervulling gegaan, nu Buurtbus 569 van Breng ieder uur in Middelaar stopt. De route gaat via Mook en het station in Molenhoek, naar Winkelcentrum Malden, vice versa. 

En daarmee is Middelaar is eindelijk aangesloten op het openbaar vervoer.

Op- en overstappen
De bus vertrekt, van maandag tot vrijdag, eens per uur (4 minuten vóór ieder half uur) vanaf het parkeerterrein voor multifuncioneel centrum De Koppel. De eerste rit vertrekt daar al ‘s morgens om 7.26 uur, de laatste aankomst is ‘s avonds om 18.26 uur, op tijd voor het avondeten dus. De rit gaat langs het horecaplein in Plasmolen (vertrek: 1 minuut vóór ieder half uur), over de Rijksweg N271 naar Mook tot dichtbij supermarkt Plus, het gemeentehuis, ‘t Môks café, Medisch centrum Mook en het nieuwe woonzorgcentrum Mookerhof. Vervolgens gaat de route naar Station Molenhoek en de kerk en het winkelcentrum daar, met o.a de tandarts. Een klein half uur na vertrek bent u bij Winkelcentrum Malden. Overal zijn halteplaatsen maar het praktische van deze buurtbus is dat de (vrijwillige) chauffeurs ook stoppen als als reizigers ergens anders op de route wachten en met het opsteken van hun hand aangeven dat zij willen opstappen.
Bij station Mook/Molenhoek kan worden overgestapt op de trein (Maaslijn Nijmegen-Roermond) en naar Groesbeek-dorp (buurtbus 564). Ook bij Winkelcentrum Malden zijn er mogelijkheden met buurtbusverbindingen naar Wijchen (561) en met Groesbeek en Berg en Dal (562).

‘Handig, mooie oplossing’
De buurtbus rijdt inmiddels een paar maanden en de eerste resultaten zijn goed. In deze periode reisden er, ondanks de zomervakantie en corona, iedere maand al meer passagiers mee. In de maand september stapten 350 passagiers genoteerd. De meest gehoorde reacties zijn: ‘wat handig’, ‘ik wist het nog niet, maar dit is een mooie oplossing’ en ‘wat leuk om een bekende chauffeur tegen te komen’.
De verwachting is dat, met nog meer bekendheid en de goede ervaringen van passagiers en chauffeurs tot nu toe, er veel meer mensen gebruik zullen gaan maken van de bus. En met meer passagiers zal Breng deze nieuwe dienst zeker gaan continueren.

Meer informatie over buurtbuslijn 569 van Breng en de dienstregeling op www.breng.nl/onze-routes/vervoersmiddelen/buurtbus en zoek op dienstregeling 569.

Jos Gröniger
Meer berichten