Chauffeur Jenneke (midden) met burgemeester Hans Teunissen (l) en voorzitter Henk Vullings (r).
Chauffeur Jenneke (midden) met burgemeester Hans Teunissen (l) en voorzitter Henk Vullings (r). (Foto: Jos Gröniger)

De eerste kilometers met nieuwe elektrische Wensbus

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

GENNEP | Voor menig voordeur in de gemeente stopte het handige vervoersmiddel voor inwoners uit de Gennepse kernen de laatste jaren al meer dan eens. De Wensbus is inmiddels een ingeburgerd initiatief dat talloze mensen die niet over eigen vervoer beschikken naar de gewenste bestemming brengt. Sinds maandagmiddag is het wagenpark van de stichting Wensbus uitgebreid met een elektrische Mercedes bus. Burgemeester Hans Teunissen en voorzitter Henk Vullings maakten meteen een proefrit met chauffeur Jenneke achter het stuur.

Bij Mercedesgarage Wensink in Heijen waren bestuursleden en chauffeurs van de stichting Wensbus samengekomen voor het heugelijke moment. De nieuwe Mercedes eVito stond bij de garage op het bedrijventerrein De Grens klaar voor de start. Met de nieuwe bus is het ook mogelijk straks de kernen Middelaar en Plasmolen te bedienen.

Voor iedereen, van deur tot deur
De Wensbus rijdt in de gemeente Gennep van deur tot deur. Op visite gaan bij een kennis, naar een kaartmiddag of boodschappen doen, het kan tegen een sterk gereduceerd tarief van varieert van 1,50 tot 2,50 euro. Voor het reizen met de vervoersservice is geen OV-chipkaart of ander pasje nodig. Een pinpas volstaat. Voor mensen die vanuit de gemeente Gennep naar het Maasziekenhuis, verpleeghuis Madeleine of de GGZ-instelling in Boxmeer willen is de Wensbus ook beschikbaar.
Bij mensen bestaat de indruk dat de Wensbus voor ouderen is. Dat misverstand wil voorzitter Henk Vullings rechtzetten: “Alle leeftijdsgroepen kunnen met de Wensbus reizen. We zijn aanvullend openbaarvervoer en zijn geen doelgroepenververvoer.” Ook kunnen mensen met een beperking niet reizen met de bus omdat er geen lift aan boord is.

Uitbreiding
De Wensbus breidt per 1 januari het bereik uit als ook Middelaar en Plasmolen worden aangesloten. De tweede Wensbus wordt ingezet voor vervoer in deze kernen. De opzet is hetzelfde als in Gennep. Er is vervoer van deur tot deur en naar de puntbestemmingen zoals het ziekenhuis en Madeleine in Boxmeer. Ook vervoer tussen Gennepse kernen en Plasmolen en Middelaar is mogelijk.
Lees meer over de nieuwe Wensbus in De Maas en Niersbode van deze week.

Jos Gröniger
Meer berichten