<p>Voorzitter Erik Sanders, penningmeester John Wijdeven en hoofdtrainer Eus Marijnissen van FC de Rakt.</p>

Voorzitter Erik Sanders, penningmeester John Wijdeven en hoofdtrainer Eus Marijnissen van FC de Rakt.

(Foto: Kliksport)

FC de Rakt maakt flinke stappen, ook in coronatijd

  •   keer gelezen   Voetbal

UDEN | FC de Rakt bereidt zich voor op een zonnige toekomst. De eens zo bescheiden Udense voetbalclub durft zijn gezonde ambities inmiddels uit te spreken. Bovendien worden op Moleneind mooie, nieuwe initiatieven ontwikkeld, zoals ‘Rakkiebal’, speciaal voetbalaanbod voor 5- en 6-jarigen. “We zijn de enige vereniging in de regio Uden die dit aanbiedt”, zegt clubvoorzitter Erik Sanders van De Rakt.

Door Martijn Schwillens

Het Rakkiebal, voortgekomen uit een samenwerking met Voetjebal, is erop gericht om 5- en 6-jarigen enthousiast te maken voor voetbal. Het spel-aanbod bestaat uit tien lessen en FC de Rakt biedt de cyclus drie keer per seizoen aan. “Zodoende kunnen ouders altijd tussentijds instappen. Wij hebben enkele elementen van Voetjebal (voor peuters en hun ouders) eruit gepikt en doorontwikkeld in een specifiek spelaanbod. Er wordt door de gediplomeerde trainers in kleine groepjes gewerkt en de oefeningen zijn helemaal op maat gemaakt voor deze jongste doelgroep, die andere aandacht nodig heeft dan oudere kinderen (7+). Uiteraard is het ook mogelijk om een eerst een proeftraining te volgen. Niet alleen de spelertjes zijn erg enthousiast, maar hun ouders en de trainers ook. Het is echt iets heel anders dan wat er al is en het bereidt ze voor op een doorstroom naar de Onder 7, waar ze beginnen met techniektrainingen”, vertelt Sanders.

‘We hebben volgend seizoen maar liefst negen senioren- en twee vrouwenelftallen. FC de Rakt staat er ondanks de coronacrisis goed voor’

Onderscheidend zijn
Volgens penningmeester John Wijdeven is ‘dit maatwerk’ een voorbeeld van hoe FC de Rakt als vereniging beweegt binnen de Udense gemeenschap. “Als vereniging luisteren we goed naar wat onze leden willen en zoeken we altijd naar mogelijkheden om onderscheidend te zijn. Zodoende zijn we eerder al eens 30-plus voetbal voor dames begonnen. Maar vooral het sociale aspect binnen De Rakt is enorm belangrijk. Daarom hechten wij veel waarde aan vrijwilligerswerk. Van ouders wordt ook iets verlangd wanneer zij hun kinderen lid maken. Tegelijkertijd zorgt dit voor een sterkere verbondenheid. Hierdoor zijn de thema-avonden en -middagen niet alleen oergezellig, maar omdat iedereen elkaar kent, merken we ook dat het druk is langs de lijn als het eerste moet voetballen en blijft iedereen na het voetballen ook hangen in de kantine. Ook zien we nauwelijks verloop qua leden. We hebben volgend seizoen maar liefst negen senioren- en twee vrouwenelftallen. FC de Rakt staat er ondanks de coronacrisis goed voor. We kijken er enorm naar uit dat we weer kunnen beginnen.”

‘We willen gaan verrassen’
Dat geldt niet in de laatste plaats voor hoofdtrainer Eus Marijnissen, die vorig seizoen promoveerde naar de vierde klasse en met de Udenaren na de zomer meer dan een bijrol wil gaan spelen. “We hebben continu doorgetraind, in kleine groepjes. Daarbij is de opkomst telkens hoog geweest. De betrokkenheid is groot. Iedereen wil erbij blijven, want de spelers merken dat we kunnen doorgroeien tot een stabiele vierdeklasser die zeker voor een verrassing kan zorgen. In die paar wedstrijden die we in het seizoen nog hebben mogen spelen, lieten we zien voetballend met de beste mee te kunnen. Het doel is om nu ook met het tweede elftal stappen te zetten, zodat de jeugd straks een tussenstap kan maken voordat zij de overgang maken naar het eerste elftal”, besluit Marijnissen.


FC de Rakt zoekt trainer voor tweede elftal


UDEN | FC de Rakt is voor het seizoen 2021-2022 op zoek naar een trainer voor het tweede selectie-elftal.

Het tweede elftal komt uit in de reserve vijfde klasse en heeft de ambitie een stap hoger te maken. “We zoeken een jonge, ambitieuze trainer die zichzelf wil ontwikkelen. Uiteraard kan hij rekenen op alle ondersteuning die nodig is, onder meer van onze hoofdtrainer Eus Marijnissen”, zegt voorzitter Erik Sanders. Belangstellenden kunnen zich melden via info@fcderakt.nl 

Meer berichten