<p>FC Schadewijk-trainer Gaby Kuijpers instrueert wissels Jordy Hoeks en Dani Eveleens. (Foto: Peter Kuijpers)</p>

FC Schadewijk-trainer Gaby Kuijpers instrueert wissels Jordy Hoeks en Dani Eveleens. (Foto: Peter Kuijpers)

Ook ploegen in het amateurvoetbal mogen vijf keer wisselen

  •   keer gelezen   Voetbal

Ook in het amateurvoetbal mag er in het seizoen 2021/2022 vijf keer worden gewisseld. In alle betaald voetbalcompetities was dat vorig seizoen ook al het geval, bij de amateurs alleen in de beker. Ook bij de oudste jeugdcategorieën in de categorie A zijn vijf wissels toegestaan.

Voor de vijf wissels mogen er drie wisselmomenten worden gebruikt. Dit om te voorkomen dat het spel te vaak stilligt. Als er (in het bekertoernooi) sprake is van verlenging, dan is er een extra wisselmoment en mag er een zesde speler worden gewisseld.

Verbeteringen
“Daarnaast is voor het jeugdvoetbal een aantal verbeteringen doorgevoerd om het spelplezier en ontwikkeling van spelers te verhogen. Zodoende is gekomen tot een methodische lijn die past bij de verschillende voetballers (verschillende leeftijden, top en breedte) die competitie spelen. In de categorie A junioren JO15- t/m JO17- en MO17-divisies is komend seizoen sprake van zeven wisselspelers. Voor de categorie A JO13 en JO14 en alle klassen in de categorie B is sprake van onbeperkt wisselen”, aldus de KNVB.

Meer berichten