<p>De besturen van VV Heijen en Vitesse&#39;08 denken met het oog op de toekomst na over &nbsp;samenwerking.</p>

De besturen van VV Heijen en Vitesse'08 denken met het oog op de toekomst na over  samenwerking.

(Foto: Cor Klaassen/Voetbalshoot.nl)

Buren VV Heijen en SV Vitesse’08 spelen met samenwerking in op toekomst

  •   keer gelezen   Voetbal

HEIJEN / GENNEP | Realiteitszin gaat boven emoties en sentimenten. De besturen van de voetbalverenigingen VV Heijen en SV Vitesse’08 steken de koppen bij elkaar. De samenwerking tussen beide buren uit de gemeente Gennep komt binnenkort op de agenda van de ledenvergaderingen. “We willen inspelen op de toekomst en actie ondernemen voordat het te laat is”, zegt Frank Stoffele, voorzitter van VV Heijen.

Door Jos Gröniger

De onlangs aangetreden voorzitter van VV Heijen en zijn collega Willie ten Haaf van SV Vitesse’08 vertellen over de samenwerkingsplannen. “De noodzaak is er nu niet. We gaan kijken hoe we wat straks voor elkaar kunnen betekenen. Dat doen we door samen te werken, van een fusie is geen sprake”, zegt Ten Haaf. Zijn collega Frank Stoffele vult aan dat de plannen al even in de pen zitten. Het was mijn voorganger Ineke Lambregts die het initiatief genomen heeft en het eerder al in de besturen besproken heeft.

‘We willen kijken hoe we elkaar straks kunnen helpen. Een fusie is niet aan de orde’

Met circa 80 jeugdleden brengt VV Heijen acht jeugdteams binnen de lijnen. “We slagen erin meestal in elke leeftijdscategorie een team te hebben, maar merken dat het moeilijker wordt. Er is weinig nieuwe aanwas. Een van de redenen is de woningbouw die in Heijen al tijden op slot zit”, zegt Frank Stoffele.
SV Vitesse’08 is met 250 jeugdleden en 19 jeugdteams de grotere buurman, maar ook in Gennep wordt rekening gehouden met krimp. Een tekort aan spelers kennen de clubs nog niet. Wel merken zij dat het aantal vrijwilligers terugloopt. “Er is nu al een samenwerking tussen de Gennepse voetbalverenigingen Achates, Heijen, Milsbeek en Vitesse’08. Clubs lenen bij elkaar scheidsrechters”, zegt Wil ten Haaf.

Nut en noodzaak
De beide besturen zien nut en noodzaak van toekomstige samenwerking, maar wanneer het plan in werking treedt, staat nog niet vast. Leden van VV Heijen en SV Vitesse’08 zijn over de plannen nog niet geïnformeerd. “Dat gebeurt tijdens de eerstvolgende ledenvergadering. De leden worden dan bijgepraat. We wel hen dan ook op de hoogte brengen over het formeren van de commissie die de mogelijkheden van een samenwerking gaat onderzoeken”, aldus Frank Stoffele.
Het nieuws heeft even tijd nodig om te landen. “Er leven sentimenten in beide clubs. Sommige leden zien de samenwerking als een bedreiging. We willen graag duidelijk maken dat dit plan kansen biedt”, klinkt het eensgezind.

Meer berichten