<p>Robin Voets nog een vraagteken voor zaterdag</p>

Robin Voets nog een vraagteken voor zaterdag

(Foto:Peter Kuijpers)
+Video

Blauw Geel’38/Jumbo ontvangt zaterdag UNA met goed moraal

  •   keer gelezen   Voetbal

Na twee nederlagen achtereen, behaalde de equipe van trainer Niels van Casteren eindelijk weer eens een puntje. Wiskundig klopt dat wel want Het diepste punt van een cosinus wordt altijd opgevolgd door een stijgende lijn. Twee spelers die wél als overwinnaar op Molenbroek van het veld af stapte waren: Keeper Emilio Crusat, die liet zien het vak wel degelijk in de vingers te hebben. Maar ook Bram Besems die de geschorste Sjaak Egmond meer dan prima verving. Zaterdag komt UNA dat aan een opvallend goed seizoen bezig is. De Zeelsternaren doen het altijd wel goed en maar zelden weg uit het linkerrijtje.

Door: Peter Kuijpers

UNA won zondag met 2-1 van Quick uit Den Haag. Twee maal was aanvoerder Brian Bogers succesvol en bracht UNA op een 2-0 voorsprong. Quick scoorde een kwartier voor tijd nog de 2-1 en werd het nog even hectisch voor UNA. Maar het team van trainer Harry Gommers trok de voorsprong over het eindsignaal en konden de semi Eindhovenaren zich weer achter OFC, O.S.S.’20 en Gemert op een vierde plek nestelen. Gommers heeft een uitgebalanceerd team waar Niek van Boekel al geruime tijd geblesseerd is. Sterke spits is Serhat Koç, de wat zwaar ogende kleine aanvaller schiet ze makkelijk binnen voor zijn club. Welkom zaterdag ook loyale collega en UNA-volger Wil van den Heuvel van het ED. De Zeelstenaar levert al jaren prima teksten voor zijn krant.

Structureel
Blauw Geel’38 heeft ondanks het ‘puntenverlies’ (toegegeven beetje hautain als je als zware underdog naar Gemert afreist) ongetwijfeld een goed moraal opgedaan in Gemert. De terugkeer van vaste basisspelers deed de ploeg goed en liet anderen ook weer beter voetballen. Toch zal het wéér passen en meten worden voor trainer Niels van Casteren. Met de nadruk op ‘weer’ omdat er opnieuw rood viel te noteren. Was het een week eerder Sjaak Egmond, deze week was die ‘eer’ weggelegd voor Migiel Zeller. Laten we hopen dat het niet structureel gaat worden. Zeller gaat en Egmond keert terug in de basis elf. De vraag is ook nog hoe de blessure van Robin Voets zich manifesteert. De speler zelf vindt dat het meeviel trainde dinsdag nog apart en blijft het afwachten. In het slechtste geval zou het totale centrale duo wel eens weg kunnen vallen. Daar staat tegen over dat Tom Dekkers dan een prima vervanger is. De Eindhovenaar, die vorig seizoen een vaste waarde was voor de Veghelaren, is zijn plek al weken kwijt. Om 19.30 uur fluit scheidsrechter Jeremy Lensink, die in 2019 Blauw Geel’38 – Dongen (1-1) onder zijn hoede had, voor aanvang.


Programma voor zondag:           

Hercules-HSC’21
Hoogland-JOS/Watergraafsmeer
Quick-Dongen
Blauw Geel’38/Jumbo-UNAZA
Groene Ster-OFC
DEM-Hollandia
O.S.S.’20-EVV/Echt
Westlandia-Gemert
Unitas-ADO’20


1. OFC 6-16
2. O.S.S.’20 6-12
3. Gemert 6-12
4. UNA 6-12
5. Hercules 5-10
6. Unitas 5-10
7. JOS Watergraafsmeer 6-9
8. ADO’20 6-9
9. Westlandia 6-8
10. Groene Ster 6-8
11. EVV Echt 6-7
12. Quick 6-7
13. Blauw Geel’38 6-7
14. Dongen 6-6
15. Hollandia 6-3
16. Hoogland 6-3
17. HSC’21 6-2
18. DEM 6-2

Meer berichten