Achates is medekoploper.
Achates is medekoploper. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

4G: Vijf koplopers, regen spelbreker in Heijen en Beugen

Voetbal 576 keer gelezen

Regen was de grote spelbreker in de vierde klasse G vanmiddag, want er ging een streep door de twee aansprekende affiches. De derby VIOS’38-De Zwaluw en de vroege topper Heijen-Constantia werden afgelast. Achates voetbalde wel en won bij Stormvogels’28. DSV verspeelde een 2-0 voorsprong en moest genoegen nemen met een punt tegen Montagnards.

Een ongelijk aantal teams in de klasse en enkele afgelastingen hebben ervoor gezorgd dat na twee speelronden er vijf koplopers zijn, die ieder drie punten uit een wedstrijd hebben behaald.

Achates wint derby
Achates kende opvallend weinig moeite met Stormvogels’28. In Siebengewald opende Kai Bicentini al twee minuten de score voor de Ottersummers, die daarna bleven dicteren en zeker voor rust tal van kansen kregen op 0-2. Die viel uiteindelijk pas laat in de tweede helft via Yannick Schouten, die Sjoerd Scholtz de bal ontfutselde en afrondde.

DSV verspeelt voorsprong
DSV geldt dit seizoen als titelfavoriet, maar het wil nog niet vlotten voor de jonge ploeg van trainer Maarten van Stiphout. Na het verlies van vorige week werd het dit keer 3-3. Tegen Montagnards nam DSV een 2-0 voorsprong via Lars Veldpaus en Pieter Vloet, maar de tegenstander boog deze nog voor de rust om in een 2-3 tussenstand. Veldpaus maakte halverwege de tweede helft 3-3, maar verder dan dat kwam DSV niet meer, ondanks een reuzenkans voor Rens van Tienen. “We konden het overwicht helaas niet uitdrukken in doelpunten. Een overwinning zou terecht zijn geweest”, vond Van Stiphout.

Toxandria verliest weer
Achates moet de koppositie qua punten en doelgemiddelde delen met EWC’46, dat thuis met 4-2 te sterk was voor Toxandria. Doelpunten van Melvin van Lankveld en Patrick Ypma konden een tweede nederlaag op rij voor ‘Tox’ niet afwenden.

Revanche SV Milsbeek
Na het pak slaag van vorige week tegen Heijen revancheerde SV Milsbeek zich vandaag door zelf fors uit te halen tegen Merselo. De Noord-Limburgers wonnen met 1-5. Wahid Rashidi en Daniel Janssen maakten er ieder twee. Ook Luuk de Bruin was trefzeker voor Milsbeek. Bij rust stond het nog 1-1.