DWSH'18 gaat aan kop in de vijfde klasse E.
DWSH'18 gaat aan kop in de vijfde klasse E. Foto: Heidi Willems/Voetbal-shoot.nl

5E: Winst DWSH’18 en Odiliapeel, WHV verrast (bijna) HBV

Voetbal 1.499 keer gelezen

Ongekende weelde bij DWSH’18. De fusieclub gaat na twee speelronden aan de leiding in de vijfde klasse E na een karakterzege op VCA. Odiliapeel haalde hard uit in de derby tegen VCO, met Nard Manders als goudhaantje. Kampioenskandidaat HBV is opmerkelijk genoeg nog zonder winst. Pas in de 95ste minuut stelden de Beersenaren een puntje zeker bij WHV.

Dat DWSH’18 drie punten mocht bijschrijven, is een klein wonder, want thuis tegen VCA werd de ploeg van trainer Koen van Berlicum aanvankelijk overlopen. De gasten kwamen ook op een 0-2 voorsprong (Ruben van Wely en Tycho Schimmel) en kregen kans op kans. “We waren de eerste 25 minuten briljant. We hadden toen 0-4 voor kunnen staan”, zag VCA-coach Mark van Wijk. DWSH’18 herpakte zich echter op tijd en via Teun Jilisen was de marge bij rust slechts een. Toen tien minuten voor tijd Wout Jans de gelijkmaker noteerde, ging DWSH’18 vol voor de winst en in de laatste minuut viel alsnog de 3-2. De thuisploeg kreeg een penalty en Job van de Straaten schoot raak (zie onderstaande video).

Odiliapeel kleineert VCO
Odiliapeel kwam op achterstand tegen VCO, maar had weinig te duchten van de buurman uit ‘t Oventje. De 0-1 van Stan van der Zwaan bleek uiteindelijk slechts voor de statistieken, want De Peel boog deze snel om en liep uit naar een 5-1 overwinning. Nard Manders maakte maar liefst vier goals. De vijfde treffer, vanaf de stip, kwam op naam van Mika Rutten. “We begonnen slecht, maar hadden al snel de overhand”, aldus Danny Claassen (Odiliapeel).

WHV stunt bijna tegen HBV
WHV leek op weg naar een verrassende overwinning op HBV. De gasten namen nog wel een 0-2 voorsprong via Moos Hendrikx en Teun Cuppen, maar daarna dicteerde WHV en kreeg het ook loon na werken. Roel Lunenberg maakte de aansluitingstreffer en scoorde de 2-2 vanaf de penaltystip. Nog voor de rust werd het zelfs 3-2 via Yorick van de Rakt. Toen Teun van Mil vroeg in de tweede helft met een diagonale knal de 4-2 op het bord bracht, leek de wedstrijd beslist. HBV heeft echter veel kwaliteit in de ploeg en nadat Mart Nuijen de spanning terug had gebracht, werd het buigen of barsten voor WHV. Van de Rakt kreeg in de counter een dikke kans, maar de goal viel aan de andere kant. In de 95ste minuut tikte Roel Thijssen de 4-4 binnen. “Het was gewoon slecht van onze kant”, toonde HBV-trainer Lucien Roeffen zich eerlijk.
FC Uden verloor bij Elsendorp in een redelijk eenzijdige partij: 3-1. De Udense goal werd gescoord door Marc van de Akker. RKVV Keldonk was in De Mortel niet opgewassen tegen MVC: 2-0. Fiducia-Astrantia werd afgelast.