Wouter van Dijke scoorde vier maal voor Heeswijjk

2F: Sterke kopgroep in tweede klasse, Wouter van Dijke scoort alle vier de treffers voor Heeswijk

Voetbal 2.724 keer gelezen

Zowel CHC, Volharding als DAW sloten hun wedstrijden winnend af en blijven gebroederlijk de ranglijst aanvoeren. Volkel pakte de eerste drie punten door te winnen van Venhorst. Olympia’18 kwam niet aan spelen toe en dat allemaal wegens een corona-uitbraak op de club en omstreken. Bij DAW vond een ‘goudenwissel’ plaats. Invaller Noah van Deijne vond het net vier maal na rust.

Prinses Irene ontving een van de koplopers CHC. Het verschil in doelpunten was niet eens zo groot, maar de individuele klasseverschillen waren aanzienlijk op De Schellen. Na een 0-1 ruststand bouwden de Bosschenaren de stand langzaam uit naar 1-3. Hier tussenin schoot een speler van CHC ook nog in eigen doel. In de 90e minuut was het Guus Reijnders die de 2-3 eindstand bepaalde. Een verdiende overwinning voor de bezoekers uit Den Bosch.

Emplina – Vianen Vooruit 2-2
Een barslechte eerste helft van de club uit Vianen waar Emplina een 2-0 voorsprong koesterde bij het rustsignaal. Trainer Joost Janssen: “We hadden gewoon mazzel dat we met de rust niet met 3-0 of 4-0 achterstonden. Zo belabberd waren wij aan het voetballen. Geen energie en steeds te laat in de duels. In de rust heb ik wat omzettingen gemaakt en kwamen we beter uit de kleedkamer. En dat was bitterhard nodig ook.” Al na 55 minuten viel de 2-1 door een treffer van Harm van Sambeek die uit een standaard situatie indirect raak schoot. “We knokten weer en het werd weer een wedstrijd. Het was wel wachten op de 94e minuut. De bal werd uiteindelijk door Rik Willemsen over de lijn gekopt: 2-2. Op basis van de tweede helft klopt die uitslag wel. Alleen nogmaals voor rust had het slechter voor ons af kunnen lopen.”

Real Lunet – Heeswijk 3-4
Een heerlijke overwinning voor Heeswijk na de zeperd vorige week tegen Prinses Irene. Het was het collectieve van Heeswijk tegen de individuele klasse van de Vughtenaren die weldegelijk aanwezig is. Het was Heeswijk dat door spits Wouter van Dijke aan de leiding kwam, maar lang duurde die pret niet omdat Enes Sonay voor Real Lunet gelijk maakte. Real Lunet kwam op 2-1 door Meerveld die op de flanken door kon komen. Meerveld rondde fraai af nadat hij enkele Heeswijk spelers omspeelde. Onder het motto ‘geen thee met een achterstand’ was het opnieuw Van Dijke die voor de bezoekers scoorde op slag van rust. In de tweede helft kwam Heeswijk op 2-3 nadat (hij weer!) Van Dijke met het hoofd indirect uit een vrije trap afrondde. Het werd ‘saai’ wat de score betreft nadat Van Dijke met zijn vierde uit een corner de 2-4 kon binnen koppen. Het leek vervolgens wachten op de 2-5, maar daar dacht Real Lunet anders over. Na een aanval over rechts kreeg ‘balkunstenaar’ Jawad Elouansaidi de bal bij Faysal el Ghamarti. De middenvelder twijfelde geen moment en schoot de 3-4 binnen en bracht zo de spanning weer volledig terug in de wedstrijd. Het werden nog benauwde momenten voor het Heeswijkse doel, maar de voorsprong werd niet meer weggegeven.

EVVC – Volharding 0-2
Volharding boekte vanmiddag de derde overwinning op een rij zonder tegengoals. In Vinkel werd hekkensluiter EVVC eenvoudig teruggewezen: 0-2. Goudhaantje was andermaal Vincent Buijssen. Hij nam beide treffers -allebei van een grote schoonheid- voor zijn rekening en staat daardoor op vier goals na evenzovele wedstrijden. EVVC gaf aanvankelijk nog redelijk partij ondanks dat de club getroffen wordt door een grote blessuregolf. Veel jeugd die hard werkte maar niet konden voorkomen dat Buijssen zijn team met 0-1 liet gaan rusten. Tot de 70e minuut gebeurde er vervolgens nauwelijks iets noemenswaardigs. Toen werd er bij Volharding een dubbele wissel toegepast. Mark Blenckers en Luuk Rühl moesten het veld ruimen. Zij werden vervangen door Rens van Lanen en de van Gemert over gekomen Stijn van den Broek. Het waren Van den Broek’s eerste minuten na een langdurige blessure. In de 82e minuut besliste Volharding de wedstrijd eindelijk. Weer was het Buijssen die de bal fantastisch binnen krulde voorbij de kansloze Heurkens: 0-2. Smetje op de wedstrijd was nog de rode kaart in de slotfase van de net bij Volharding ingevallen Tim Martens. Koud in het veld leek hij kortsluiting in zijn hoofd te krijgen. Zonder enig aanleiding torpedeerde hij EVVC-aanvoerder Pim van der Doelen. Scheidsrechter Rick Nelemans uit Zundert kon niet veel anders doen dan Martens weg te sturen. In de extra tijd van de wedstrijd moest Volharding-goalie Bono Barten zowaar voor de eerste keer handelend optreden. Hij ranselde een schot van Rob van Wanrooij stijlvol uit zijn doel.

b
Foto Eric Elbers

Volkel – Venhorst 2-1
Beiden waren nog puntloos vooraf aan het duel op De Eeuwsels in Volkel. Het werd een open duel met met een beter Volkel. Justin Damen was het die namens Volkel de score voor rust opende. In de tweede helft bleef het spannend waar Jaap Kanters namens Venhorst de stand weer gelijktrok. Het bekende venijn zat hem voor Venhorst weer in de staart en bekroonde Bart Teeuwen zijn waarde door in de slotseconden van het duel, uit een voorzet van Damen, de winnende te maken. Trainer Michiel Jans: “Zwaar bevochten overwinning, die we als team binnen gehaald hebben. De eerste helft waren wij de betere ploeg. Daarin kansen op meer en eigenlijk al een grotere voorsprong hadden moeten halen. In de tweede helft wat meer terug gedrongen, waarbij wij na 70 minuten de wedstrijd op slot hadden moeten gooien na een goed uit gespeelde aanval en een kans voor open doel. Daarna valt toch de 1-1 en waren er twee ploegen die voor de overwinning gingen. Uiteindelijk maken we net voor tijd de tweede na een goede aanval. Daarna was het feest.”

Helvoirt – DAW 2-6
De twee ploegen in Helvoirt waren in de eerste helft volkomen aan elkaar gewaagd. Het was DAW dat in de 35e minuut de score opende door Jacco van der Heijden. Lang duurde de Schaijkse vreugde niet wanneer want al na twee minuten was het Rico de Laat die de stand weer gelijk trok. In de tweede helft maakte Noah van Deijne zijn opwachting bij DAW. Een gouden wissel is dan de voorhanden liggende metafoor. Met vier treffers was zijn hattrick plus + 1 opmerkelijk. Daar tussenin scoorde Jeroen de Bever van Helvoirt nog wat de eindstand op 2-6 bracht. DAW gaat lekker mee in het drietal teams dat de ranglijst voorlopig aanvoert in 2F.

Helvoirt-DAW Schaijk2-6
EVVC-Volharding0-2
Volkel-Venhorst2-1
Real Lunet-Heeswijk3-4
Prinses Irene-CHC2-3