Cito - Achilles Reek. (Foto: Ad Megens)
Cito - Achilles Reek. (Foto: Ad Megens)

4H: Achilles Reek stunt tegen Cito en pakt drie punten

  •   keer gelezen   Voetbal

OSS | Na acht overwinningen op rij liep Cito zondagmiddag tegen een verrassende nederlaag aan. Achilles Reek was met 3-4 te sterk voor de koploper in de vierde klasse H. Cito-trainer Yavuz Demirci: “Je kunt op drie manieren een wedstrijd verliezen. Een tegenstander kan beter zijn, je voetbalt zelf goed maar je maakt de kansen niet af en sinds vandaag is er ook een nieuwe manier. Een scheidsrechter die met zijn eigen regels een wedstrijd verprutst, een schande.” 


Doelpunt Cito. (Foto: Ad Megens)

Cito kwam al binnen het half uur op een 2-0 voorsprong en er leek niets aan de hand voor de lijstaanvoerder. Totdat de scheidsrechter net buiten het zestienmetergebied een vrije trap aan Achilles Reek gaf. Aanvoerder Rob van der Wijst maakte dat karwei af. Demirci: “Onze centrale verdediger Gökhan Balci riep iets over het veld en de scheidsrechter constateerde dat als commentaar. Die vrije trap sloeg nergens op. Toen na de 2-1 een reservespeler van ons reageerde op een beslissing, kreeg hij een rode kaart. Er was echt niks aan de hand in een sportieve wedstrijd, maar emotie tonen en iets zeggen tegen de scheidsrechter was uit den boze.” Het duel ruim tien minuten gestaakt, waarna beide ploegen gingen rusten met een 2-1 stand.


Ferhat Coskun langs zijn man. (Foto: Ad Megens) 

Al vroeg in de tweede helft was het Bas Linders met de 2-2. Cito kwam opnieuw op voorsprong, waarna Van der Wijst het op zijn heupen kreeg. Met twee goals bezorgde hij zijn ploeg een 3-4 voorsprong. Cito viel aan en ook toen Younesse Ettahouri met twee keer geel het veld moest verlaten (was na de 3-3), bleef het jagen op de goal. Het was Achilles Reek dat echter verrassend de overwinning over de streep trok. Demirci: “Na de winterstop gaan we gewoon verder met waar we mee bezig waren.”


Cito. (Foto: Ad Megens) 

Rob van der Wijst
Met Rob van der Wijst is na de scheidsrechter de meest besproken man van de middag genoemd. Met drie treffers was hij zeer belangrijk voor zijn ploeg. “Je gaat naar Cito toe in de wetenschap dat ze acht keer op rij hebben gewonnen en op papier uitstekende spelers hebben. Natuurlijk ga je er op voorhand niet vanuit dat je gaat verliezen, maar je weet dat je wel een heel goede dag moet hebben om daar te winnen. Na onze blamage van vorige week (0-5 tegen Vorstenbossche Boys) besloten we tegen Cito het systeem wat aan te passen en behoudender te spelen. In de omschakeling wilden we gevaarlijk worden.” 

Ferhat Coskun gaat voorgeven. (Foto: Leon Voskamp)

Na de vroege 2-0 en zijn 2-1 kwam de staking de bezoekers wel goed uit. “We zagen dat het Cito wat deed en wij werden beter in de wedstrijd getrokken. We zijn ook na de achterstand erin blijven geloven en bleven onze afspraken nakomen. Na de goede 2-2 was de 3-2 zuur. Nadat ik de 3-3 maakte, bleef Cito aanvallen en ontstond er veel ruimte in hun defensie. Daar profiteerden we van en we hadden het eigenlijk eerder af moeten maken. Dat verzuimden we, waardoor het lang spannend bleef. Deze overwinning is heel lekker, we gaan met een goed gevoel de winterstop in.”

Kopduel op het middenveld. (Foto: Leon Voskamp)

Met een vierde plaats is Achilles Reek één van de verrassingen dit seizoen. “Van tevoren was onze doelstelling om een stabiele middenmoter te worden. Het is jammer dat we tegen Herpinia en Vorstenbossche Boys twee uitglijders hadden, anders hadden we er nog beter voor gestaan. Maar al met al doen we het goed.”

Trainer
Van der Wijst (31) combineert zijn aanvoerderschap met het trainen van zijn elftal. Omdat de club geen geschikte kandidaat kon vinden, is Van der Wijst samen met Frank Nelissen verantwoordelijk voor het trainerschap. “Onze complimenten naar de selectie toe. Er staat een enorm hecht team, dat sterkt ons. We hebben in gesprekken met het bestuur aangegeven het seizoen af te willen maken om de club te helpen. Of ik ambities heb om trainer te blijven? Ik vind het ontzettend interessant en leuk om te doen, maar volgend seizoen wil ik me focussen op het zelf voetballen. De tijd en ruimte om mijn papier te halen heb ik nu niet, maar wie weet in de toekomst..”

Vierde klasse H:
Cito - Achilles Reek 3-4
Herpinia - Juliana Mill 1-4

1. Cito 9-24
2. SES 8-19
3. Vorstenbossche Boys 9-18
4. Achilles Reek 9-16
5. FC de Rakt 7-15
6. Juliana Mill 9-15
7. SCMH 9-13
8. VESTA’19 7-12
9. Festilent 9-11
10. SIOL 9-8
11. Herpinia 9-7
12. NLC’03 9-6
13. Ulysses 7-4
14. Gassel 8-1

Meer berichten