Ambitieuze Giovanni Henskens nieuwe trainer Nulandia 1.
Ambitieuze Giovanni Henskens nieuwe trainer Nulandia 1.

Ambitieuze Giovanni Henskens nieuwe trainer Nulandia 1

Voetbal 2.168 keer gelezen

NULAND | Giovanni Henskens wordt de opvolger van Marc van Delft als trainer van Nulandia 1. De 34-jarige Bosschenaar voetbalde jaren in de top van het amateurvoetbal en wil in Nuland de volgende stap in zijn trainerscarrière zetten. “Het gevoel was meteen al goed.”

Henskens is nu voor het tweede seizoen op rij trainer van vijfdeklasser DVVC uit Dongen. Daar vertrekt hij na dit seizoen in goed overleg, de club gunt hem de overstap naar Nuland, waar hij in de gesprekken met de technische commissie een prima indruk maakte.
Henskens begon ooit met voetballen bij Wilhelmina en speelde daarna in de opleidingen van PSV en FC Den Bosch. Bij TOP Oss speelde hij nog twee jaar profvoetbal, maar de linkspoot maakte vooral naam in de top van het amateurvoetbal. Hij speelde bij OJC, UDI’19, Blauw Geel’38, Dongen en KFC Turnhout, waar hij in 2020 noodgedwongen moest stoppen door een blessure. “Ik kreeg in een luchtduel een hak in mijn gezicht; ik brak mijn kaak en oogkas en had ook een hersenschudding. Toen ben ik me op mijn trainerscarrière gaan richten.”

Gedreven
Dat was geen verrassing; als speler was Henskens vaak al een verlengstuk van de trainer en communicatief sterk. Dat is ook een van de redenen dat de technische commissie van Nulandia voor de Bosschenaar koos uit enkele tientallen sollicitanten. “Met zijn gedrevenheid en communicatie past Giovanni goed bij Nulandia”, zegt Rob van Nistelrooij namens de TC. “Hij is nog relatief jong, maar wel iemand die er kort op zit. Hij is niet bang om van zich te laten horen, dat heeft Nulandia ook nodig.”
Henskens voerde twee gesprekken met de TC, daarin werd er ook gehamerd om nóg meer één groep van Nulandia 1 en 2 te maken. “Wij denken ook dat Giovanni de persoon is om echt een eenheid van 1 en 2 te maken. Dat is eigenlijk nog de grootste doelstelling vanuit ons als TC”, vult Mart van Lokven aan namens de TC.  

Passie
Voetbal is zijn passie. Vader Ger is al jaren trainer in het amateurvoetbal (nu bij RKTVC in Tiel) en gaf de liefde voor het spelletje over aan zoonlief, die een kledingzaak runt in Breda, maar verder vooral druk is met voetbal. Zo loopt hij ook nog stage bij FC Den Bosch onder 15 en is hij meermaals per week bij DVVC in Dongen, waar hij goed af wil sluiten. Daarna is het de intentie - ook van de TC - om langere tijd met elkaar te werken in Nuland. Al tekent Henskens in eerste instantie voor één seizoen. “Ik ken Nulandia als een gezellige club, ik ga voor een mooie wisselwerking tussen gezelligheid en presteren.”

Nulandia 2
Ook het contract van Bart van Nistelrooij, de trainer van Nulandia 2, is met een seizoen verlengd. Daarmee is de technische staf voor het nieuwe seizoen ingevuld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant