HBV won van Elsendorp.
HBV won van Elsendorp. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

5E: HBV piept en kraak maar wint, MVC verslaat Astrantia en Keldonk haalt uit

Voetbal 1.715 keer gelezen

Er lijkt zich na negentien speelronden dan toch een top-twee af te gaan tekenen in de vijfde klasse E. HBV won moeizaam van Elsendorp (2-1), terwijl MVC in de topper tegen Astrantia de baas was ‘door een buitenspeldoelpunt’: 1-0. Omdat DWSH’18 niet verder kwam dan een gelijkspel tegen VCO, slaan HBV en MVC een gaatje met de rest. Keldonk blijft meedoen om de derde periodetitel dankzij een overtuigende overwinning bij VCA: 0-5.

De schwung lijkt er een beetje uit bij HBV. De Beersenaren leden in recente weken al een paar keer puntverlies en ook tegen middenmoter Elsendorp moest het van ver komen, al kwamen de drie punten eigenlijk nooit in gevaar. Jeroen Bardoel en Mart Nuijen zorgden voor een comfortabele 2-0 voorsprong. Na mistasten van HBV-doelman Fren van Haaf kwam Elsendorp terug tot 2-1, maar in de slotfase kwamen de gasten niet meer tot kansen.

Astrantia verliest in De Mortel
Astrantia haakte definitief af in de titelstrijd door met 1-0 te verliezen bij nummer twee MVC. “We waren de iets bovenliggende ploeg. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weerggegeven. Uiteindelijk verliezen we door een buitenspeldoelpunt. Onze grensjager vlagde, de scheidsrechter (De Jong, red.) keurde hem goed”, zag trainer Patrick Pothuizen van Astrantia, dat DWSH’18 over de Middelaarse ploeg zag heenwippen door een gelijkspel thuis tegen VCO. Siem Lubach kopte halverwege de tweede helft een matig spelend DWSH’18 op voorsprong, maar VCO pakte een verdiend puntje door een doelpunt van Stef Rooyendijk, die een scrimmage binnen werkte: 1-1. “In de eerste helft waren we heer en meester met echt goed voetbal. Het enige wat vergeten werd, was scoren. Het had bij rust 1-4 kunnen zijn. Ook in de tweede helft waren we de bovenliggende ploeg”, vond Mario van Berkom van VCO.

RKVV Keldonk blijft meedoen om periode
RKVV Keldonk behoudt nog een kans op de derde periodetitel dankzij een eenvoudige overwinning bij VCA: 0-5. Duane Villanueva maakte de 0-1 en 0-3 voor de gasten, die via René van den Akker al vroeg de marge op twee hadden gezet. Luuk Cremers zorgde voor een 0-4 ruststand. Keldonk, dat komende week buurman Boerdonk ontvangt, liet het na rust wat lopen. Alleen clubtopscorer Van den Akker trof nog een keertje doel in Sint Agatha.
Boerdonk verloor thuis van Fiducia met 1-2. Jordy Neuteboom verzilverde een van de vele kansen die Boerdonk na rust creëerden. Dat was echter onvoldoende voor een puntje. Odiliapeel zegevierde bij WHV met 0-1. Wouter Smits kroonde zich tot matchwinner.